(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στο Σανταμέρι

Με τις ευχές και ευλογίες του Σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών εορτάσθη η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης εις την παλαίφατον και ιστορικήν Ιεράν Μονήν Μαρίτσης στο Σανταμέρι Αχαΐας.
Την παραμονή ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη εις τον βίον της Αγίας, εις την ομολογίαν της πίστεως της προς τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν ενώπιον του δυσσεβούς τυράννου και απηύθυνε παραινέσεις προς τους πιστούς προκειμένου να μιμούνται τους βίους των Αγίων και να ακολουθούν στερρώς την Ορθόδοξον πίστην.
Την κυριώνυμον ημέραν ετελέσθη Πανηγυρικόν Ιερατικόν Συλλείτουργον με την συμμετοχήν πολλών ιερέων προεξάρχοντος του Αρχιμ. π. Χριστοφόρου Μυτιλήνη, Ιεροκήρυκος της Ι. Μ. Πατρών, ο οποίος ανεφέρθη εις την ευαγγελικήν περικοπήν της αιμορροούσης γυναικός, η οποία ήγγιξε τον Κύριον και εθεραπεύθη, υποδείξας τρόπους πνευματικής επαφής με τον Κύριον.
Εις τις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν πολλοί ιερείς. Η καθηγουμένη Αγνή με τις μοναχές προσέφεραν εκκλησιαστικό κέρασμα και τράπεζα. Έψαλλαν ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μ. Πατρών κ. Πέτρος Ρηγάτος και ο κ. Κωνσταντίνος Τσίγγανος.