Ανοιχτή επιστολή Μαυρωτά: Δεν εγκαταλείπω το Ποτάμι -Θα κυλάει πάντα μέσα μας

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να αναλάβει το πόστο του γενικού γραμματέα Αθλητισμού εξέφρασε μέσω ανοιχτής επιστολής που απέστειλε στα μέλη του «Ποταμιού», ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Μαυρωτάς, δεν εγκαταλείπει το «Ποτάμι», παρά μόνο τη θέση του ως αντιπρόεδρος του κόμματος. Ταυτόχρονα δεσμεύεται να ακολουθήσει τις αρχές του κόμματος στα νέα του καθήκοντα. Μιλώντας, στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, ο κ. Μαυρωτάς είπε ότι δεν είναι μέλος της ΝΔ, ότι εξακολουθεί να είναι στο Ποτάμι, κι ότι ανέλαβε αυτό το πόστο που το ξέρει, μετά από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Με πήρε τηλέφωνό ο πρωθυπουργός, μου είπε ότι θέλει να αναλάβω τη συγκεκριμένη θέση, είναι τιμητικό να σε παίρνει ο πρωθυπουργός, η αγάπη μου για τον αθλητισμό είναι δεδομένη. Απάντησα καταφατικά γιατί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω από αυτή τη θέση», είπε ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Μαυρωτά:
«Ανοικτή επιστολή προς τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του Ποταμιού,

Η απόφαση να ανταποκριθώ στην προσωπική πρόσκληση του Πρωθυπουργού για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού ήταν προσωπική. Τη ζύγισα από πολλές μεριές και αποφάσισα να μην αρνηθώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε έναν τομέα που ξέρω καλά και τον θεωρώ πολύ σημαντικό για την ελληνική κοινωνία. Ξέρω ότι δεν μπορώ και δεν πρέπει να δεσμεύσω το Ποτάμι με αυτήν την απόφασή μου, γι αυτό έθεσα την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπροέδρου στη διάθεση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Εγκαταλείπω απλώς τη συγκεκριμένη θέση και όχι το Ποτάμι, τις αρχές του οποίου θα εφαρμόσω και στον τομέα ευθύνης μου.

Για το Ποτάμι εξακολουθώ να πιστεύω αυτά που γράφω στο σημερινό μου άρθρο και γι αυτά θα συνεχίσω να προσπαθώ. Ξέρω ότι μπορεί να στενοχώρησα πολλούς που θα με ήθελαν αποκλειστικά αφοσιωμένο στο εξωκοινοβουλευτικό Ποτάμι, όμως πιστεύω ότι όταν μας δίνεται η ευκαιρία, πρέπει να δείχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε και στην πράξη, ειδικά σε τομείς που αγαπάμε. Και αυτό ακριβώς τόλμησα.

Δεν θα χαθούμε λοιπόν, το Ποτάμι θα κυλάει πάντα μέσα μας. Γιώργος Μαυρωτάς»