Αχαΐα: Χάλκινο μετάλλιο για τη Μαρίνα Γιαννάδη από τον «Αθηνόδωρο»

H αθλήτρια του συλλόγου “ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ” μπορεί να έχασε μόλις για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ με εμπόδια, το κέρδισε όμως στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4×100 μέτρων. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη του Αιγίου, μετά από ολόκληρες δεκαετίες να φτάνουν και πάλι Αιγιοτόπουλα στην κατάκτηση μεταλλίου σε Βαλκανικούς αγώνες στίβου.

Για κάθε επιτυχία υπάρχουν άνθρωποι που μοχθούν και μάχονται καθημερινά. Αθλητές, προπονητές, διοίκηση, γονείς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Υπάρχουν όμως ακόμη ανυπέρβλητα εμπόδια. Πόσο πιο ψηλά θα βρισκόταν η Μαρίνα, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά του στίβου, αν υπήρχαν οι πλέον κατάλληλες συνθήκες προπόνησης; Η απάντηση είναι απλή: πολύ πιο ψηλά, πολύ πιο μπροστά. Η Μαρίνα έφτασε σε αυτό το επίπεδο έχοντας χάσει πάρα πολλές προπονήσεις σε όλη την βασική της προετοιμασία για φέτος (αλλά και τα προηγούμενα χρόνια), λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της έλλειψης κλειστού προπονητηρίου. Έχασε επίσης, όπως και οι συναθλητές της, την δυνατότητα να κάνει σωστή ενδυνάμωση, λόγω της μη δυνατότητας πρόσβασης στην αίθουσα ενδυνάμωσης του σταδίου (Δημοτικό Γυμναστήριο), το οποίο τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται μόνο από δημότες. Δεν νοείται αγωνιστικός αθλητισμός στίβου χωρίς την κατάλληλη μυϊκή ενδυνάμωση.

Είναι αυτονόητο το αίτημα του συλλόγου (που εδώ και χρόνια δεν εισακούεται) να παραχωρείται το Δημοτικό Γυμναστήριο τρεις μέρες την εβδομάδα, επί μιάμιση ώρα κάθε φορά, στους αθλητές και αθλήτριες των αγωνιστικών κατηγοριών του στίβου. Θα πρέπει αυτό το αίτημα, που δεν κοστίζει και τίποτα, να ικανοποιηθεί από την νέα χρονιά. Αναμένουμε την κατάλληλη αντιμετώπιση από την νέα Δημοτική αρχή. Αν ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα και παράλληλα αρχίσουν να υλοποιούνται οι εξαγγελίες για την κατασκευή του κλειστού προπονητηρίου κάτω από την δυτική κερκίδα, τότε θα μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι ο στίβος της πόλης μας θα φέρει σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις, θα εκπληρώσει τα όνειρα πολλών αθλητών και θα αναδείξει διεθνώς την πόλη του Αιγίου.