Στόχος η διάσωση της ΔΕΗ χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, το πρωί της Τρίτης 16 Ιουλίου.

  • Άμεσος στόχος της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας είναι η διάσωση της ΔΕΗ χωρίς να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για την απαξίωσή της: από κέρδη 50 εκατομμύρια ευρώ που είχε το 2014 επί Νέας Δημοκρατίας την παρέδωσε με χρέη 500 εκατομμύρια. Θα αποδοθούν ευθύνες στην ώρα τους για την εξέλιξη αυτή.
  • H Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά ζήτησαν ισχυρή αυτοδυναμία ώστε να αποφευχθεί η ακυβερνησία με τον νόμο για την απλή αναλογική. Τώρα είναι δυνατή και η κοινοβουλευτική συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με το ΚΙΝΑΛ ώστε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.
  • Με τη μείωση των φόρων σε συνδυασμό με επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας μπορούν να έρθουν περισσότερα έσοδα στα ταμεία του κράτους. Η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων θα συμβεί όταν πείσουμε τους εταίρους μας στην Ευρώπη ότι μπορούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις ειδικά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

 

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=i3BfG9AWZH4&feature=youtu.be