Η 1η Οκτωβρίου θα μας βρει πανέτοιμους σε όλα τα νέα Τμήματα

«Η 1η Οκτωβρίου θα μας βρει πανέτοιμους σε όλα τα νέα Τμήματα που θα λειτουργήσουν στο Πανεπιστήμιό μας μετά και τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας» διαβεβαιώνει η πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.
Εκτός από το μέτωπο της Νομικής Σχολής, η διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει να διαχειριστεί και το μέτωπο των νέων δεδομένων που δημιουργεί η απορρόφηση του ΤΕΙ. Τα νέα τμήματα που αποκτάει το Πανεπιστήμιο Πατρών έχουν ενταχτεί στο τρέχον μηχανογραφικό δελτίο η οριστικοποίηση του οποίου ολοκληρώνεται αύριο για τους υποψηφίους.
Αυτό σημαίνει ότι η νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα πρέπει να βρει τα νέα τμήματα πλήρως ανεπτυγμένα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν κατάλληλες κτιριακές υποδομές, πλήρες διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, πλήρες πρόγραμμα σπουδών και εξασφαλισμένους λειτουργικούς πόρους.
«Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει πάρα πολύ και θέλω με την ευκαιρία που μου δίνεται να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια» μας είπε η κ. Κυριαζοπούλου προσθέτοντας ότι:
«Οργανώθηκαν προσωρινές συνελεύσεις, βγήκαν προσωρινοί πρόεδροι των τμημάτων. Υπάρχουν έτοιμα προγράμματα σπουδών τα οποία δημοσιοποιούνται ήδη στην ηλεκτρονική σελίδα του Πανεπιστημίου μας. Είναι όλα τακτοποιημένα και έτοιμα. Εχουμε αρκετές θέσεις από το υπουργείο Παιδείας διότι μόνιμα μέλη ΔΕΠ δεν προλαβαίνουμε να προσλάβουμε, αλλά έχουμε θέσεις με ακαδημαϊκή εμπειρία και φυσικά θα βοηθήσουν μέλη ΔΕΠ και από τα άλλα τμήματα που έοχυν συναφή αντικείμενα. Πιστεύω ότι η υπερπροσπάθειά μας θα έχει αποτελέσματα και όλα θα λειτουργήσουν άψογα από 1η Οκτωβρίου».
Ερωτηθείσα η πρύτανις για τα «αγκάθια» αυτής της προσπάθειας περιορίστηκε να πει: «Ενα τέτοιο εγχείρημα έχει μεγάλα προβλήματα. Το μόνο που θα αναφέρω είναι αυτό της όσμωσης των μελών ΔΕΠ των δύο ιδρυμάτων (πανεπιστημίου και ΤΕΙ). Είμαστε έτοιμοι και από τις δύο πλευρές να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα και πιστεύω ότι θα υπάρξει ανταπόκριση απ όλους. Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, θα φανεί τα επόμενα χρόνια».