(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στις Γειτονιές

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην πλατεία Παγώνας στην Πάτρα στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ στις γειτονιές», για το Ανατολικό Διαμέρισμα.

Την πρώτη μέρα, το περασμένο Σάββατο ο ερμηνευτής και τραγουδοποιός Δημήτρης Υφαντής και οι «fun day» μάγεψαν τον κόσμο. Ήταν μια ξεχωριστή και ποιοτική συναυλία. Οι καλλιτέχνες με την απλότητά τους στηρίχτηκαν και καταχειροκροτήθηκαν για την καλλιτεχνική τους αξία. Μας έδειξαν ότι η παραδοσιακή μουσική μπορεί να είναι σύγχρονη και μοντέρνα, ότι, η ποιοτική μουσική, ψυχαγωγεί αλλά μπορεί και να διασκεδάζει. Ήταν ακριβώς αυτό που επιδιώκουμε ως Δήμος, να έχει και η γειτονιά υψηλού επιπέδου πολιτισμό, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Τη δεύτερη μέρα, την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, το σχήμα Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας χρωμάτισε με το θέατρο το τοπίο και ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις.

Η πλατεία Παγώνας, ένας έρημος ως τώρα χώρος, μια υπέροχη, τεράστια πλατεία, μέσα στη φύση και τη δροσιά, ζωντάνεψε. Ο κόσμος βγήκε στη φύση, τα παιδιά έτρεξαν, έπαιξαν, είδαν και άκουσαν. Επικοινώνησαν. Ένας νέος χώρος της πόλης αξιοποιήθηκε για πολιτιστικές εκδηλώσεις ώστε να υλοποιείται όλο και πιο αποτελεσματικά ο στόχος του Δήμου για τέχνη και πολιτισμό για όλους.

Το επόμενο ραντεβού, με το «Φεστιβάλ στις γειτονιές», είναι το ερχόμενο σαββατοκύριακο, 20 και 21/7, αυτή τη φορά στο Κεντρικό Διαμέρισμα, στην Πλατεία Προσφυγικών, όπου το Σάββατο, θα εμφανιστούν οι ΕncArdia και η Αlliotica band ενώ στην αυλή του 13ου Δημοτικού Σχολείου, στην Ι. Πράτσικα, το Άρμα Θέσπιδος θα παρουσιάσει την Κυριακή 21/7 το έργο «Μαμ» του Σάκη Σερέφα σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου.