(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Το κοινό «αγκάλιασε» το θεσμό των «Θεατρικών Συναντήσεων» στο Αίγιο

Για ακόμη μια φορά έκλεψαν την παράσταση οι θεατρικές ομάδες της Αιγιάλειας και όχι μόνο, που συμμετείχαν στις «Ημέρες Θεατρικών Συναντήσεων», οι οποίες διοργανώθηκαν για 5η χρονιά από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.,  στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς», το διάστημα 2-12 Ιουλίου.

Η ετήσια θερινή συνάντηση των θεατρικών ομάδων της Αιγιάλειας, αποτελεί πια έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς για την περιοχή, μιας και  το  φιλοθεάμων κοινό δείχνει τεράστια ανταπόκριση, με το επίπεδο των παραστάσεων να παραμένει υψηλό. Η αστείρευτη προσπάθεια που καταβάλλεται καθ’όλη τη διάρκεια του έτους από τις θεατρικές ομάδες, προσφέρει στο κοινό της περιοχής μια ζωτική πολιτιστική «ανάσα».

Σε ένα γεμάτο πρόγραμμα παραστάσεων, παρουσιάστηκαν θεατρικά έργα με μεγάλη ποικιλία στη θεματολογία. Στις «Ημέρες Θεατρικών Συναντήσεων» συμμετείχαν αναλυτικά:H θεατρική ομάδα «Μονόλογοι», με το έργο «Της μάνας σου…η σύνταξη», o Φιλ/κος Ομ. Σελιανιτίκων με τη θεατρική ομάδα «Επί σκηνής» και το έργο «Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων», Εκπ. Συλ. Σκεπαστού με τη «θεατρική ομάδα Σκεπαστού» και το έργο «Υπάρχει και φιλότιμο», Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων – Παιδική Σκηνή με το έργο «Ειρήνη του Αριστοφάνη», Θεατρική Ομάδα «Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά» με το έργο «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου, Θεατρική Ομάδα Διακοπτού με το έργο «Δείπνο  Ηλιθίων» του Φράνσις Βέμπερ, Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων με το έργο «Πρόκειται περί λάθους» του Μάνου Παναγόπουλου, Θεατρική Έκφραση Αιγίου «Θ.Ε.Α.». με το έργο «Τα Γενέθλια της Ιφιγένειας», του Σπύρου Γεωργίου.

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου, μετά το πέρας της θεατρικής παράστασης «Τα Γενέθλια της Ιφιγένειας», ακολούθησε βράβευση των θεατρικών ομάδων που συμμετείχαν από την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Παπαχριστοπούλου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίηθηκε γιορτή για τα μέλη των ομάδων.