Διανυκτέρευση στη θάλασσα για επιβάτες και πλήρωμα πλοίου από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, κατέπλευσε στο λιμάνι της Ζακύνθου το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Μάρε Ντι Λεβάντε», όπου και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα.

Το πλοίο σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού, το βράδυ της Δευτέρας, παρουσίασε μηχανική βλάβη και ενώ ήταν αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του νησίου του Ιονίου. Στο σημείο κατέπλευσε σκάφος του Λιμεναρχείου για βοήθεια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Ενημερώθηκε η Λιμενική Ζακύνθου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ »ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ» Ν.Π.11117, ότι βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. έξω από το λιμένα Ζακύνθου, χωρίς να αιτεί συνδρομή, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στα φίλτρα πετρελαίου.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Κυλλήνης, επέβαιναν σαράντα τέσσερα (44) μέλη πληρώματος, είκοσι τέσσερις (24) επιβάτες, είκοσι οχτώ (28) βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και ένα (01) Φ/Γ όχημα, ενώ στο σημείο της αγκυροβολίας του κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς τυχόν παροχή συνδρομής.

Το »ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ», αφού αποκατέστησε τη βλάβη με ιδία μέσα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ζακύνθου όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα, ενώ διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ο οποίος στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη.

advertisement