(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ο Χορευτικός Αιγίου εντυπωσίασε Κύπριους παραθεριστές

Μία ακόμη εντυπωσιακή παράσταση έδωσαν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου τρία πάλι τμήματα του Χορευτικού Ομίλου, στο παραθεριστικό Κέντρο του ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου. Εφιλοξενούντο εκείνη την ημέρα Κύπριοι, κυρίως υπάλληλοι του αντίστοιχου ΟΤΕ της Κύπρου.

Χειροκροτούμενοι θερμά, οι Αιγιώτες του Στεριανού τμήματος , παρουσίασαν στην πρώτη εμφάνιση χορούς Πελοποννήσου (Καλαματιανό και Τσάμικο) και Ηπείρου (Μπεράτι και Παραμυθιώτικο). Στην δεύτερη παρουσίασαν χορούς Θεσσαλίας (Καγγέλι, Γιούργια, Τασιά/στου παπά, Πηλιορείτικο) και στην τρίτη τους παρουσία Περατιανό Φυσσούνι και Αιγιώτισσα. Ενδιάμεσα τμήμα ενηλίκων Δευτέρας παρουσίασε χορούς της λεβεντογέννας Κρήτης (Αγκαλιαστό , Πεντοζάλι, Συρτό Χανιώτικο, Εθιανό Πηδηχτό) και τμήμα νεαρών χορούς του Πόντου (Διπάτ – Λέτσι/Λετσίνα – Τρυγώνα – Τικ Τόγιας – Κότσαρι). Καταχειροκροτούμενοι Πόντιοι και ενήλικες Δευτέρας παρουσίασαν Χασάπικο και όλοι μαζί οι χορευτές παραδοσιακό Χασαποσέρβικο.
Η επόμενη εμφάνιση του Χορευτικού στο ΟΠΑΚΕ είναι στις 15/7/2019 με τρία τμήματα ενώ ίσως και στις 16/7 οι ίδιοι χορευτές να μεταβούν σε χωριό της ορεινής Αιγιάλειας. Στις 20/7/2019 οι νεαροί του νησιώτικου τμήματος (του Αγ. Ηλία) θα μεταβούν σε κοντινό χωριό για να παρουσιάσουν χορούς Νησιώτικους.