ΠΑΤΡΑ: Απόφαση «έκπληξη» για τον νεαρό Ζακυνθινό πατροκτόνος – Ελεύθερος τελικά…αφού γλίτωσε τα ισόβια – Η απόφαση του δικαστηρίου

ΝΕΟΤΕΡΑ

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, που διήρκεσε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, καταδίκασε ομόφωνα ένοχο για την ανθρωποκτονία του πατέρα του στη Ζάκυνθο, από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τον 27χρονο Αλέξη.
Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, δηλαδή, επτά χρόνια για την ανθρωποκτονία και 12 μήνες κατά συγχώνευση για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
Του αναγνώρισε ωστόσο τρία ελαφρυντικά, μετά από πρόταση του εισαγγελέα, και συγκεκριμένα του πρότερου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του.
Η ποινή του είναι συνολικά οχτώ χρόνια κάθειρξη, όμως θα αφεθεί την Δευτέρα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης, η άσκηση έφεσης να έχει αναστέλλουσα ισχύ. Έτσι, ο 27χρονος θα επιστρέψει στις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείτο προσωρινά και θα αφεθεί ελεύθερος την Δευτέρα με την καθαρογραφή της απόφασης.
Η οικογένεια του κατηγορούμενου υποδέχθηκε την απόφαση του δικαστηρίου με χειροκροτήματα. Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 27χρονου και τα ετεροθαλή αδέλφια του, δήλωσαν συγκινημένοι και παράλληλα ευτυχισμένοι.
Απόλυτα ικανοποιημένοι για την επίτευξη του στόχου τους, δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης Παναγιώτης Κεφαλληνός και Βασίλης Ταουξής.

 

ΧΘΕΣ

Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση , είναι η απόφαση.
Τρία ελαφρυντικά ομόφωνα αναγνωρίστηκαν: Ο πρότερος σύννομος βίος, Η ανάρμοστη συμπεριφορά δράστη στη μεταξύ τους σχέση μόνο και Η ομολογία πράξης.
Ωστόσο, έσπασε τα ισόβια.
Ο εισαγγελέας πρότεινε 12 χρόνια για τη βασική κατηγορία και απο 18 μήνες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία

ΧΘΕΣ

Με την απολογία του κατηγορούμενου θα ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή , η τελευταία μέρα της πολύκροτης δίκης του πατροκτόνου της Ζακύνθου, στα δικαστήρια της Πάτρας.

Ο 26χρονος Αλέξης θα εξηγήσει ενώπιον του δικαστηρίου, πώς και γιατί σκότωσε τον πατέρα του, διαπράττοντας ένα έγκλημα το οποίο συγκλόνισε την Ελλάδα, τον Ιούνιο του 2018.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ακούστηκαν λεπτομέρειες για τη ζωή της οικογένειας του κατηγορούμενου που όπως είπε στις αρχές μετά τη δολοφονία, «ήθελε να λυτρώσει τα αδέλφια του από τον εφιάλτη που ζούσαν στα χέρια του πατέρα τους».

Ο αδελφός του 26χρονου Αλέξη, δήλωσε πως περιμένει να ακούσει χαρμόσυνη είδηση από το δικαστήριο.