Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Τριντό και Μόρισον

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τρυντώ αλλά εκείνον της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη (11/07).

Συγκεκριμένα, ο Τζάστιν Τριντό τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την εκλογή του και κατά τη συνομιλία τους, οι δύο Πρωθυπουργοί εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για εμβάθυνση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά, με έμφαση στον τομέα των επενδύσεων, δεδομένης της ήδη ισχυρής επενδυτικής παρουσίας του Καναδά στην Ελλάδα. Τόνισαν επίσης τον ξεχωριστό ρόλο της ελληνικής ομογένειας, η οποία αποτελεί ισχυρή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Το τηλεφώνημα με τον Σκοτ Μόρισον
Από την άλλη στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Μητσοτάκης και Μόρισον υπογράμμισαν το σημαντικό ρόλο της ελληνικής ομογένειας, ως συνδετικού κρίκου των δύο χωρών, επισημαίνοντας τις μεγάλες δυνάμεις που μπορεί να απελευθερώσει η ενεργότερη δραστηριοποίησή της για την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-Αυστραλίας, με έμφαση στον οικονομικό τομέα. Παράλληλα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του.