(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Οριστική ταφόπλακα Μητσοτάκη στη σύσταση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο – Καταργείται, σήμερα, η απόφαση Γαβρόγλου και ΣΥΡΙΖΑ

Ενα μόλις λεπτό μετά τις 9 έφθασε στο υπουργείο Παιδείας για τη σύσκεψη με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, όταν τον πλησίασαν οι δημοσιογράφοι για μια δήλωση, αυτό που τους είπε ήταν: «Οταν λέμε εννέα, εννοούμε εννέα». Αλλά οι συμβολισμοί δεν έμειναν εκεί.

Η επιλογή να είναι το υπουργείο Παιδείας το πρώτο υπουργείο που επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, δεν είναι καθόλου τυχαία. Εχει να κάνει με την σημασία που αποδίδει ο πρωθυπουργός στην αναβάθμιση της Παιδείας, αλλά και το γεγονός οτι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή και θα αφορά το επιτελικό κράτος, θα υπάρχει και η ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου, η οποία ήταν βασική προγραμματική δέσμευση του πρωθυπουργού.

Στην σύσκεψη που άρχισε αμέσως συμμετείχαν ακόμα η υφυπουργός αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σοφία Ζαχαράκη αλά και ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ανώτατης εκπαίδευσης Βασίλης Διγαλάκης. Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στα βασικά θέμα της ατζέντας της νέας υπουργού Παιδείας είναι ακόμα τα πρότυπα σχολεία, η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και οι προσλήψεις που θα γίνουν καθως και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η σύσκεψη ήταν να πραγματοποιηθεί χθες, αλλά αναβλήθηκε λόγω της θεομηνίας της Χαλκιδικής.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη-Κεραμέως
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων: «Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα στο σχέδιο μας για μια αναβαθμισμένη Δημόσια Παιδεία. Εκφράζω την απόλυτη εμπιστοσύνη μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Είναι σύμμαχοι μας».

Η Νίκη Κεραμέως από πλευράς της δήλωσε μεταξύ άλλων: «Προχωράνε κανονικά οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής εκπαίδευσης. Θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών ώστε να δούμε αν έχουν αδυναμίες τα νέα τμήματα. Θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Δεν προχωράμε στην ίδρυση Νομικής στην Πάτρα. Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, δεν χρειάζεται 4η Νομική. Στόχος να είναι να δώσουμε μεγαλύτερη αυτονομία στα πανεπιστήμια. Θέλουμε να απεμπολήσουμε αρμοδιότητες από το υπουργείο και να τις εκχωρήσουμε εκεί όπου είναι ο φυσικός τους χώρος».

“Δεν είναι θέμα Πάτρας αλλά η χώρα δεν χρειάζεται 4η Νομική σχολή” επανέλαβε σήμερα ενώπιον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας, η Υπουργός Νίκη Κεραμέως αποκαλύπτοντας οτι εντός της ημέρας αναμένεται η έκδοση απόφασης που θα αναιρεί τη συγκρότηση της επιτροπής από την προηγούμενη κυβέρνηση για το πρόγραμμα σπουδών της νομικής στο πανεπιστήμιο Πατρών.

«Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, δεν χρειάζεται 4η Νομική», επανέλαβε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

 

 

 

 

Καθ οδόν προς το γραφείο της υπουργού Παιδείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε τους υπαλλήλους του υπουργείου που ήταν στα γραφεία τους.

Ο πρωθυπουργός χαιρετάει μια υπάλληλο του υπουργείου Παιδείας που βγήκε από το γραφείο της για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη εμφανίστηκε στο γραφείο της υπουργού Παιδείας και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, για να χαιρετήσει τον πρωθυπουργό.

Πηγή: iefimerida.gr