(ΒΙΝΤΕΟ)-ΠΑΤΡΑ: Καταργείται, πριν καν ξεκινήσει, η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου – Κατηγορηματική η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

«Η Νομική Σχολή Πατρών καταργείται»: Κατηγορηματική θέση πήρε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως χθες το απόγευμα, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όταν της ζητήθηκαν οριστικές εξηγήσεις ως προς το επίμαχο ζήτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικό διάβημα προς τη νέα ηγεσία του υπουργείου έκανε ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας.
Η υπουργός εμμένει στη θέση ότι «δεν χρειάζεται άλλη νομική σχολή η χώρα», θεωρώντας ότι υπάρχει πληθωρισμός στον κλάδο.
Γεγονός είναι ότι δεν προκαλεί έκπληξη η θέση της, αφού ανάλογη στάση είχε επιδειχθεί από τη ΝΔ όταν δρομολογήθηκε η ίδρυση. Σημειωτέον ότι η δρομολόγηση αυτή έχει πάρει χαρακτήρα νόμου, συνεπώς θα έχουμε το μοναδικό φαινόμενο σχολής που καταργείται πριν συσταθεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Φωτήλας φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι, εάν η Κυβέρνηση δεν αναιρέσει τη στάση της, τουλάχιστον οφείλει να μεταφέρει τους πόρους που θα κατευθύνονταν στη σχολή, σε άλλες ανάγκες του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η Υπουργός δήλωσε ότι δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη Νομική σχολή στην Πάτρα διότι δεν χρειάζονται περισσότεροι άνεργοι δικηγόροι.

Η απόφαση περί κατάργησης της Νομικής Σχολής στην Πάτρα, άλλωστε, υπήρξε δέσμευση του του πρωθυπουργού, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, του Κυριάκου Μητσοτάκη.