ΠΑΤΡΑ: Η μουσικοποιητική παράσταση «Οι Μούσες που αγάπησα» – Σήμερα στο « Αίθριο»

Η επιρροή της «Γυναίκας – Μούσας», στο έργο ενός από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους Ελληνες ποιητές, του Κωστή Παλαμά, είναι το βασικό θέμα της πρωτότυπης μουσικοποιητικής παράστασης με τίτλο «Οι Μούσες που αγάπησα», με την οποία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, σήμερα στις 21.30 στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Με αφορμή και πρόκληση τη ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά, δημιουργείται μια ξεχωριστή παράσταση, αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας του συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου με το καταξιωμένο πατρινό γυναικείο μουσικό σύνολο A Companhia Artistica με υπεύθυνη την πιανίστα Μαρία Νικολοπούλου, ερμηνεύτρια τη σοπράνο Πόλυ Νικολοπούλου, τη Φωτεινή Γεροπούλου στο βιολί, την Ευγενία Κοΐνη στο φλάουτο και την Κωνσταντίνα Σέλληνα στο βιολοντσέλο.
Στη αναζήτηση ενός κοινού μουσικού τόπου συνέβαλε με τις ενορχηστρώσεις της, η Ασπα Παπαδημητρίου, ενώ η συγγραφέας Μαρία Παναγιωτακοπούλου δημιούργησε πάνω σε δικό της κείμενο μια πρωτότυπη μουσική παράσταση καταδεικνύοντας τη σχέση του Παλαμά με τη γυναίκα «Μούσα», που, χαρίζοντάς του την έμπνευση, του συμπαραστάθηκε στον διαρκή αγώνα του με τη φθορά, τον μαρασμό και τον θάνατο.
Στιγμές από το μεγαλειώδες έργο του ποιητή ξεδιπλώνονται μέσα από μελοποιημένα ποιήματα, κείμενα και θεατρικούς διαλόγους που συνθέτουν ένα ιδιαίτερο μουσικό θεατρικό αναλόγιο με τους ηθοποιούς Στέλιο Σοφό και Ιωάννα Στεφανάτου στους ρόλους του Κ. Παλαμά και της γυναίκας του Μαρίας Βάλβη και τη χορεύτρια Βασιλική Ζέρβα, στο ρόλο της «γυναίκας-μούσας».
Η παράσταση κάνει την πρώτη της παρουσίαση στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019, ενώ θα παρουσιαστεί επίσης στις 26 Ιουλίου στην Ερμούπολη Σύρου, στις 22 Αυγούστου στο φεστιβάλ Σύμης και στις 26 Αυγούστου στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.
Τιμή εισόδου 5 ευρώ.
Προπώληση: Ταμείο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Music Station – Στόλλας, Discover ΑΕ, Καραμούζης Οπτικά και Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος – Ε. και Π. Αθανασόπουλος.