Η Αχαϊα και η Πάτρα είναι μία φιλόξενη περιοχή με παράδοση στον αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη

Κύριε Δήμαρχε,
Για δύο συνεχόμενες ημέρες ο τοπικός τύπος αναφέρεται στο ενδεχόμενο του αποκλεισμού της Πάτρας από την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.
Για εμάς και τον Πατρινό πολίτη, αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας το ενδεχόμενο αυτής της εξέλιξης, που θα επιφέρει περαιτέρω υποβάθμιση της πόλης μας στη διεθνή παρουσία, σε ένα παγκοσμίου βεληνεκούς θεσμό που παρακολουθούν εκατομμύρια πολίτες του πλανήτη. Είναι γνωστό ότι η προσπάθειά μας ήταν το προηγούμενο διάστημα στο να αναβαθμιστεί περαιτέρω ο ρόλος της Πάτρας σε αυτό το γεγονός, συνδυαζόμενος και με το σπίτι που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς, ο οποίος έγραψε και τους στίχους του Ολυμπιακού Ύμνου.
Επειδή δεν έχουμε έγκυρη ενημέρωση από εσάς, παρακαλούμε όπως διερευνήσετε το θέμα, με παράλληλη ενημέρωση των παρατάξεων του νυν και νέου δημοτικού συμβουλίου, και εφόσον υφίσταται ο παραμικρός κίνδυνος, είναι απαραίτητο να πάρετε άμεσες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να μην υπάρξει ο αποκλεισμός της πόλης μας από το μεγάλο αυτό γεγονός.
Σε αυτές τις πρωτοβουλίες θεωρείστε δεδομένη την συμπαράστασή μας και με την φυσική μας παρουσία σε συγκεκριμένες παραστάσεις ή παρεμβάσεις που οφείλετε να κάνετε.
Με εκτίμηση
Γρηγόρης Αλεξόπουλος


Κύριε Πρόεδρε,
με ανησυχία διαβάσαμε για δύο συνεχόμενες ημέρες στον τοπικό τύπο της Πάτρας, για το ενδεχόμενο η πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας και Τρίτη πόλη της χώρας, να μην συμπεριληφθεί στη διαδρομή που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα, και μάλιστα για πρώτη φορά.

Η προσπάθεια όλων των φορέων της πόλης, αλλά και του λαού της Πάτρας είναι στο να αναβαθμιστεί περαιτέρω η πόλη ως προορισμός μόνιμος της Ολυμπιακής Φλόγας, συνδυαζόμενη και με το σπίτι που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς ο οποίος ως γνωστόν έγραψε τους στίχους του Ολυμπιακού Ύμνου.

Σας παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψιν σας κατά την τελική σας απόφαση, την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αχαιών και Πατρινών, όπως και των φορέων εκπροσώπησής τους, προκειμένου να παραμείνουν και να αναβαθμιστούν περαιτέρω η Πάτρα και τα Καλάβρυτα, στη διαδρομή που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα.

Η Αχαϊα και η Πάτρα είναι μία φιλόξενη περιοχή με παράδοση στον αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη, και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμιστεί η παρουσία της στο διεθνές αθλητικό γίγνεσθαι.

Στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π. Ε. ΑΧΑΙΑΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ