Έκπληκτοι από την ακύρωση της Νομικής

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ» αναφέρει:
Με ιδιαίτερη έκπληξη ακούσαμε την Υπουργό Παιδείας, κ. Κεραμέως, να δηλώνει ότι θα ακυρώσει τη δρομολόγηση της ίδρυσης Νομικής σχολής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη αντιληφθήκαμε ότι η επιχειρηματολογία της δεν στηρίζεται σε ακαδημαικά κριτήρια αλλά σε τοπικά μικροσυμφέροντα και σε ανούσια σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Η Πάτρα εδώ και πολλά χρόνια έχει θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση του ακαδημαικού χάρτη της περιοχής με την ίδρυση Νομικής και κατάφερε να δημιουργήσει ένα ευρύ μέτωπο υποστήριξης με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συμπερικλείει συλλόγους, φορείς και παρατάξεις, ακόμα και διαφορετικών ιδεολογικών αποχρώσεων.
Ως ΩΡΑ Πατρών, καλούμε τον Δήμαρχο Πατρέων να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα που μόνο θετικά οφέλη θα έχει για την ελληνική κοινωνία και να πάρει την πρωτοβουλία, ακόμα και με έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, να διαμορφώσει ένα ευρύ διεκδικητικό πλαίσιο με βάση το οποίο θα κινηθούμε ως πόλη.

advertisement

Be the first to comment on "Έκπληκτοι από την ακύρωση της Νομικής"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.