Χάρης Θεοχάρης: Καταγράφουμε τις ζημιές στα ξενοδοχεία, ενημερώνουμε τους τουρίστες στο εξωτερικό

Ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωινή Βάρδια» και διαβεβαίωσε πως έχουν ληφθεί όλες οι πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα σε ξενοδοχειακές και άλλες μονάδες που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

«Είχα ενημέρωση από το πρωί και συσκέψεις για να οργανώσουμε τις ενέργειες για να αντιμετωπίσουμε τη θεομηνία» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης και σημείωσε: «Δεν είχαμε ζημιές σε κτίρια, περισσότερο υποδομές εξωτερικές. Εδωσα εντολή να ξεκινήσει έλεγχος όλων των επιχειρήσεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ώστε να δούμε να υπάρχουν μεγαλύτερες ζημιές».

Το πιο κρίσιμο ζήτημα αυτή την ώρα είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή, κάτι που αφορά άμεσα και τις τουριστικές επιχειρήσεις. «Δεν έχω άμεση ενημέρωση από τη ΔΕΗ. Είναι προφανές ότι η Πολιτική Προστασία και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχουν κινητοποιηθεί» ανέφερε επί του θέματος ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διακόψουν τις διακοπές τους είτε να τις αναβάλουν» ανέφερε στη συνέχεια ο Χάρης Θεοχάρης. Οπως είπε η ανησυχία των τουριστών «μεγαλύτερο μέρος των τουριστών από τα Βαλκάνια είναι με αυτοκίνητο και έτσι είναι πιο εύκολο να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν». Ο υπουργός τουρισμού έδωσε εντολή στον ΕΟΤ να βγουν δελτία Τύπου στο εξωτερικό που να ενημερώνουν τον κόσμο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μετά την κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

«Δεν υπάρχει κανένα φαινόμενο καιρικό σε εξέλιξη και κοιτάζουμε να δούμε την καταγραφή των ζημιών και να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε ξενοδοχειακές και άλλες μονάδες» είπε κλείνοντας για την αντιμετώπιση της επόμενης ημέρας της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική ο Χάρης Θεοχάρης.

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού Χάρη Θεοχάρη στην ΕΡΤ

 

Η Χαλκιδική μπορεί, λένε οι Ξενοδόχοι
«Το μήνυμα που πρέπει να βγει προς τα έξω αυτήν τη στιγμή είναι ότι “η Χαλκιδική μπορεί”, καθώς γίνονται εντατικές προσπάθειες να αποκατασταθούν οι ζημιές από ένα ομολογουμένως ακραίο καιρικό φαινόμενο που χτύπησε την περιοχή» δήλωσε την ίδια ώρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

Ο κ.Τάσιος είπε ότι ξημέρωσε μια δύσκολη μέρα για τη Χαλκιδική και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων από την κακοκαιρία, η οποία όπως ανέφερε έπληξε ανθρώπους που ήταν απροετοίμαστοι στον δρόμο.

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι της παρούσης να συζητάμε άλλα θέματα, καθώς ο τρόπος που διαχειριζόμαστε κρίσεις δεν αφορά μόνο τη Χαλκιδική αλλά συνολικά τη χώρα» είπε και πρόσθεσε ότι σε ό,τι αφορά τη διαμονή των τουριστών, δεν υπάρχουν προβλήματα καθώς δεν έχουν σημειωθεί ζημιές σε δωμάτια, παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Αγώνας να αποκατασταθούν οι ζημιές η Χαλκιδική
«Γίνεται ένας σημαντικός αγώνας αυτήν τη στιγμή. Να σημειωθεί ότι ο νομός έχει μπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μπορούν όσοι έχουν ζημίες να τις δηλώσουν για να αποκατασταθούν σταδιακά» επισήμανε ο κ.Τάσιος.

Πρόσθεσε επίσης ότι όταν υπάρχει προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα από τις Αρχές, οι άνθρωποι πρέπει να είναι προσεκτικοί, να την λαμβάνουν σοβαρά υπόψη και να κάθονται στα σπίτια τους.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/haris-theoharis-xenodoheia-kakokairia-sti-halkidiki