ΠΑΤΡΑ: Σήμερα το Open Master Class – “Triple Threat Summer Intensive”από τον Ανδρέα Κατερινόπουλο

Open Master class δύο ημερών για το Mουσικό Θέατρο στην Αγορά Αργύρη (Τriple threat Summer Intensive) από τον Ανδρέα Κατερινόπουλο και το Musical Theater Group #1 με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων αυτή την Τετάρτη 10 Ιουλίου και υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού.

“Sing!Act!Dance!”

Το διήμερο αυτό workshop ως ένα πρότυπο master class θα δώσει στους συμμετέχοντες την μοναδική ευκαιρία να δουλέψουν στα τρία βασικά μαθήματα που απαρτίζουν το μουσικό θέατρο μέσα από την διαδικασία της Audition. Τραγούδι, χορό και έκφραση. Την διδασκαλία φωνής και έκφρασης καθώς και την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Ανδρέας Κατερινόπoυλος. Την επιμέλεια της κίνησης ο χορευτής και χορογράφος Luiz Mendes.

Για περίπου 4 μήνες και μέσα σε 12 δίωρες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο θέατρο Μηχανουργείο οι μαθητές του Εργαστηρίου (Μusical Theater Group #1) είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν ατομικά και ομαδικά ολοκληρωμένα θεατρικά τραγούδια πάνω στο πρωτότυπο κείμενο (παρτιτούρα).

Τίτλοι θεατρικών παραστάσεων και ταινιών που προσεγγίσαμε παράλληλα με τα είδη Θεατρικού τραγουδιού που αναλύσαμε ενδεικτικά (Το Θεατρικό Τραγούδι στην Ελληνική Δισκογραφία):

Φαίδρα, Μίκης Θεοδωράκης / Οδός Ονείρων Μάνος Χατζιδάκις / Όμορφη Πόλη Μίκης Θεοδωράκης / Ματωμένος γάμος F. G. Lorca , Μάνος Χατζιδάκις / Στέλλα του Κακογιάννη Mάνος Χατζιδάκις / Όλοι μαύρα κι ένα πιάνο Σπείρα Σπείρα Κραουνάκης / Ματωμένος Γάμος Federico Garthia Lorca , Μάνος Χτζιδάκις.

Tίτλοι ταινιών Musical και παραστάσεων του Broadway που προσεγγίσαμε ενδεικτικά:

West Side Story musical του Arthur Laurents,σε μουσική του Leonard Bernstein και στίχους του Stephen Sondheim, εμπνευσμένο από το έργο του William Shakespeare Romeo and Juliet / Chicago μουσική του John Kander, στίχοι του Fred Ebb, και book από τους Ebb και Bob Fosse /Rent ροκ musical σε μουσική, στίχους και κείμενο του Jonathan Larson, που βασίζεται στην όπερα του Giacomo Puccini La Bohème/ Les Miserables από τον Γάλλο ποιητή και μυθιστοριογράφο Victor Hugo, μουσική του Claude – Michel Sconberg, libretto και στίχοι στην Αγγλική γλώσσα του Herbert Kretzmer.

Επίσης διδάχθηκαν τα παρακάτω κεφάλαια:

Ορθοφωνία, Φυσική και Διαφραγματική Αναπνοή, Ασκήσεις ύφους – Θεατρικό Παιχνίδi Θεωρία Μουσικής & Solfege.

“Όποιος θεωρεί το Μουσικό Θέατρο ως μια πιθανή καριέρα πρέπει να πάρει αυτό το master class. Αυτές οι δεξιότητες είναι καθαρός χρυσός στα audition room!”

Τo διήμερο αυτό master classs είναι ανοιχτό και απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σπουδαστές σχολών και εργαστηρίων υποκριτικής, μουσικούς, σπουδαστές Ωδείων, χορευτές, αλλά και σε όσους αγαπάνε τις παρασταστικές τέχνες. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει βάσει βιογραφικού σημειώματος. Αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος γίνονται δεκτές έως και την Κυριακή 7/7 13:00 μμ. Παρακαλούμε στείλτε το βιογραφικό σας σημείωμα στο a.katerinopoulos@gmail.com με τίτλο
Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Οpen Master Class – “Triple Threat Summer Intensive”.
Για την εικονική audition που θα λάβει χώρα στην Αγορά Αργύρη θα πρέπει να προετοιμάσουν ένα τραγούδι της επιλογής τους έως 16 bars (μέτρα) με ή χωρίς συνοδεία (το cd υποχρεούται να το έχουν μαζί τους οι συμμετέχοντες καθώς και την παρτιτούρα) από musical είτε στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά. Θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρα αν οι ενδιαφερόμενοι προετοιμάσουν ένα από τα παρακάτω κομμάτια στον αυθεντικό τόνο του συνθέτη.

•Ladies
▪Les Miserables – Ι dreamed a dream
▪Cats – Μemories
▪Cabaret – Mein Herr
•Mens
Όπερα της πεντάρας Mac the knife – Ο Μακχήθ με το μαχαίρι
▪Cabaret – Willkommen

Οδηγίες:

▪Για την δική σας διευκόλυνση θα πρέπει να βρίσκεστε 10 λεπτά νωρίτερα στην είσοδο του πολυχώρου.
▪Φοράμε χαλαρά ρούχα (φόρμα και μαλακά αθλητικά παπούτσια). Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να εργαστείτε ξυπόλυτοι ή με κάλτσες.
▪Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μπλοκ σημειώσεων, στυλό ή μολύβι και ένα μπουκαλάκι νερό.

Το Πρόγραμμα:

Δευτέρα 8/7
Εικονική Audition 9:00πμ – 13:00μμ
Μουσική Προετοιμασία – Audition Masterclass 17:00μμ – 21:00μμ
Τετάρτη 10/7
Agent day: 9:00πμ – 13:00μμ
Sing!Act!Dance!: 17:00μμ – 21:00μμ

Διατηρούμε το δικαίωμα αλλαγής στο πρόγραμμα σύμφωνα πάντα με την προσφορά, την συμμετοχή και το καταστατικό του πολυχώρου.

Info:

Open Master Class Musical Theater Coaching
“Triple Threat Summer Intensive”

Αγορά Αργύρη
Αγίου Ανδρέου 12 – 14
agoraargiri.blogspot.com
τηλ 2610461740
Eίσοδος Ελεύθερη με Δελτία Εισόδου
Παρακαλούμε στείλτε το βιογραφικό σας σημείωμα στο a.katerinopoulos@gmail.com με τίτλο
Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Οpen Master Class – “Triple Threat Summer Intensive” έως την Κυριακή 7/7 13:00 μμ.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6946649080
https://www.facebook.com/events/1621329978000353/
•“Είτε πρόκειται για δράση, χορό ή τραγούδι, μοιραζόμαστε ένα πάθος για την προώθηση της υγιούς μάθησης και της βιώσιμης εργασίας για τον καλλιτέχνη που εκτελεί.”
•Η ομάδα διδασκαλίας της τριπλής σας απειλής©®
•Aς παίξουμε λοιπόν..