ΜΑΚΗΣ ΓΙΑΤΡΑΣ ο πρώτος των πρώτων: στο πιο ψηλό σκαλοπάτι της καταξίωσης της ΒETSHOP.GR BASKET LEAGUE 2018-19

Το πιο μεγάλο παράσημο. Η πιο μεγάλη αναγνώριση. Η πιο μεγάλη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας του, ως την επόμενη. Ο Μάκης Γιατράς αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής της Basket League για τη σεζόν 2018-19.
Ο τεχνικός του Προμηθέα Πάτρας οδήγησε την ομάδα μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία. Παράλληλα οι Πατρινοί διακρίθηκαν και στο Basketball Champions League που αποκλείστηκαν στη φάση των «16».
Ο 48χρονος προπονητής ήταν πρώτος στην ψηφοφορία που έγινε μεταξύ αρχηγών των ομάδων και προπονητών, με 10 ψήφους έναντι 5 του Ρικ Πιτίνο.
Και οι δημοσιογράφοι πάντως επέλεξαν τον Γιατρά καθώς συγκέντρωσε 32 ψήφους, ενώ Πιτίνο και Αργύρης Πεδουλάκης έμειναν στη δεύτερη θέση με έξι.

Τέλος, ο Γιατράς ήταν δεύτερος πίσω από τον Πιτίνο στην ψηφοφορία του κόσμου με 247 ψήφους, την ώρα που ο Αμερικανός συγκέντρωσε 355.

Ο ίδιος τόνισε:

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω την χαρά και την περηφάνια μου γι’ αυτό το βραβείο, όχι μόνο γιατί ψηφίστηκα προπονητής της χρονιάς, αλλά περισσότερο γιατί με εξέλεξαν άνθρωποι που εκπροσωπούν το Ελληνικό Μπάσκετ, οι οποίοι είναι κορυφαίοι, ο καθένας στην δουλειά του και πολλούς από αυτούς τους έχω σαν πρότυπο», τόνισε ο Μάκης Γιατράς και πρόσθεσε:

«Είναι κορυφαία στιγμή για την μικρή μου καριέρα αυτή η δικαίωση των κόπων, της δουλειάς, όλων αυτών των συναισθημάτων από τα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, όμως, είναι κι ένα έξτρα κίνητρο για περισσότερη δουλειά και προσπάθεια, για να πετύχουμε κι άλλους, μεγαλύτερους στόχους. Όμως, αυτό που θέλω, ειλικρινά, να τονίσω, είναι πως η βράβευση αυτή στο πρόσωπό μου δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τους αθλητές μου, και την ατελείωτη δουλειά όλων των συνεργατών μου. Αυτοί είναι ο λόγος που η ομάδα έχει φτάσει μέχρι εδώ και θέλω για άλλη μια φορά να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου».

Ολοκληρώνοντας ο Γιατράς υπογράμμισε: «Τέλος, θα ήθελα ν’ αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όλους τους προπονητές που δουλεύουν στα τοπικά πρωταθλήματα και είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να τους δώσω -αν μου επιτρέπετε- μία συμβουλή: Να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους! Σας ευχαριστώ πολύ όλους».