Διαδικασία εντελώς παράνομη

Με επιστολή προς τον απερχόμενο δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρ. Νικολάου, επέλεξε ο νεοεκλεγείς Σπύρος Μυλωνάς να αναφερθεί στα οικονομικά του δήμου και ιδιαίτερα στις μη επαρκείς πιστώσεις για την εξόφληση υποχρεώσεων που απορρέουν από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμών, όπως προκύπτει από έγγραφο της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών.
Στην επιστολή θίγει τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων κατόπιν προφορικών εντολών και τη μετέπειτα έκδοση βεβαιώσεων αναγνώρισης οφειλής, που κατά κόρον χρησιμοποίησε στη θητεία του, αλλά κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο, όπως υποστηρίζει. «Σαν διαδικασία είναι εντελώς παράνομη, αλλά και ως πολιτική συμπεριφορά δεν είναι επιτρεπτή και αποδεκτή διότι συνεπάγεται τη δέσμευση δημοτικών πόρων για εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων για έργα αμφιβόλου ποιότητας και αξίας» τονίζει, σημειώνοντας ότι έτσι δεν ασκούνται τα προβλεπόμενα από τον νόμο ένδικα μέσα. «Η κατάσταση αυτή, πέραν του ότι είναι πολιτικά, ηθικά και δεοντολογικά απαράδεκτη, δημιουργεί προβλήματα στα οικονομικά και στις υπηρεσίες του Δήμου, εγείρει θέματα ποιότητας των συγκεκριμένων προμηθειών, υπηρεσιών και έργων, θέματα διαφάνειας, αποτελεί μνημείο κακοδιαχείρισης και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος» υποστηρίζει ο κ. Μυλωνάς.
Πολιτικά πιστεύει ότι με τα παραπάνω δεσμεύεται και υποχρεώνεται η νέα δημοτική του αρχή, για μεγάλο χρονικό διάστημα των 3 ετών, στο να μην μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα.
Αναμένοντας τις ενέργειες του κ. Νικολάου, προειδοποιεί ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο και καταλογισμό δαπανών για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου.