ΑΧΑΪΑ: Ολοκληρώνεται η επανακαταμέτρηση των σταυρών προτίμησης υποψηφίων βουλευτών – Ποιοι «αμφισβητούν» το εκλογικό αποτέλεσμα

Ολοκληρώνεται σήμερα, εκτός απροόπτου, η διαδικασία της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων στο Πρωτοδικείο Πατρών, για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Αυτή τη φορά, η διαδικασία δεν είναι τόσο χρονοβόρα και απαιτητική, όπως συνέβη στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όπου χρειάστηκαν πολλές ημέρες και η κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του Πρωτοδικείου Πατρών.
Μέχρι χθες υπήρχε μόνο μια εκκρεμότητα, που αφορούσε στην παραλαβή τεσσάρων σάκων με ψηφοδέλτια από εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών της Αθήνας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Από σήμερα, λογικά θα διαφανεί και αν υπάρχει πρόθεση επανακαταμέτρησης ψηφοδελτίων από υποψηφίους. Σύμφωνα με πληροφορίες , πρόθεση κατάθεσης αιτήματος επανακαταμέτρησης στο Πρωτοδικείο Πατρών, φέρεται να έχει ο υποψήφιος βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, καθώς τον χωρίζουν μόλις 280 σταυροί από τη Χριστίνα Αλεξοπούλου που αναμένεται να καταλάβει την τέταρτη έδρα της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα.
Η διαφορά είναι αρκετά μικρή, για να δικαιολογήσει ένα τέτοιο αίτημα, το οποίο λογικά θα πρέπει να γίνει δεκτό, ενώ δεν αποκλείεται να κατατεθούν και άλλα παρόμοια αιτήματα, τα οποία θα πρέπει να πάρουν έγκριση από τον πρόεδρο του Πρωτοδικείου Πατρών για να εξεταστούν, διαφορετικά θα απορρίπτονται.
Να σημειωθεί ότι με την ανακήρυξη των εκλογικών αποτελεσμάτων που θα γίνει κεντρικά, θα αρχίσει να μετρά και η προθεσμία για την υποβολή πιθανών ενστάσεων.