Κεραμέως: Η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα

«Με ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου στην νευραλγική και καίρια θέση της παιδείας, που είναι κρίσιμη γιατί καθορίζει το μέλλον της χώρας» δήλωσε η κυρία Κεραμέως και τόνισε οτι : «Η παιδεία είναι η μεγαλύτερη μεγαλύτερη επένδυση για την χώρα».Η κ. Κεραμέως είπε οτι θα κινηθούν γρήγορα χωρίς ωστόσο να αιφνιδιάσουν κανέναν καλώντας σε διάλογο όλους τους φορείς λέγοντας χαρακτηριστικά οτι “θα βρείτε ευήκοα ώτα” στο υπουργείο.

kerm-gavr01

Παράλληλα η νέα υπουργός απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για διάλογο σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της εκπαίδευσης καθώς και σε όλους τους Ιεράρχες για το θέμα των θρησκευτικών απηύθυνε η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά την σημερινή τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας.

kerm-gavr02

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στους δύο υφυπουργούς την κυρία Ζαχαράκη λέγοντας χαρακτηριστικά οτι ως εκπαιδευτικός γνωρίζει εκ των έσω τα προβλήματα και στον κ. Διγαλάκη εστιάζοντας στο εξαίρετο ακαδημαικό και ερευνητικό του έργο.

kerm-gavr03

Εκ των υστέρων ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου πρότεινε το υπουργείο να χωριστεί σε δυο υπουργεία: ένα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ένα τριτοβάθμιας, ενώ προφανώς πολύ περήφανος για το έργο του ευχήθηκε και στην νέα ηγεσία όταν και αυτή θα φύγει να είναι τόσο υπερήφανη όσο και αυτός σήμερα.

kerm-gavr04

Ο απερχόμενος υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτακης δήλωσε ότι μετά από 4,5 χρόνια συνεχόμενα στο υπουργείο Παιδείας θεωρεί άλλαξε το τοπίο της έρευνας αυξήθηκαν οι πόροι για αυτήν και αναστράφηκε το brain drain.