ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώνεται σήμερα η Έκθεση «Μορφές και Δύναμη Τέχνης»

Η εικαστική έκθεση του Κωνσταντίνου Αρταβάνη και της ομάδας «Καλλιτέχνη ζειν», με τίτλο: «Μορφές + Δύναμη Τέχνης» εγκαινιάστηκε στην Αγορά Αργύρη.

Έντονα χρώματα, μοναδικές τεχνικές και πρωτότυπες δημιουργίες είναι τα χαρακτηριστικά της ενδιαφέρουσας έκθεσης που αξίζει να σημειωθεί πως θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 7 Ιουλίου.

Την έκθεση προλογίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Νέων καλλιτεχνών Πάτρας Έφη Αναλυτή, η οποία εξάρει το ήθος και την ποιότητα του δάσκαλου ζωγραφικής Κωνσταντίνου Αρταβάνη, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος μυεί τους μαθητές του, σε μια αγωγή της αισθητικής και αντίστροφα σε μια αισθητική της αγωγής, κατορθώνοντας με την ακτινοβολία της διδασκαλίας του και το αναμφισβήτητα εικαστικό του ταλέντο να μετατρέψει την παιδευτική του διδασκαλία σε Τέχνη. Γεγονός που αντανακλάται στο άρτιο αισθητικά ύφος που αποπνέει η εικαστική έκφραση κάθε μαθητή – καλλιτέχνη.
Καλλιτέχνη ζειν
Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί: Κατερίνα Αντωνακοπούλου, Μάργια Αποστολοπούλου, Κωνσταντίνος Αρταβάνης, Χρίστος Γκίκας, Χρύσα Γραικούση, Βασίλης Θεοδωρακόπουλος, Άσπα Θεοδωρίτση, Ιωάννα Καλλιμάνη, Αντωνία Καούρη, Δώρα Κατσαΐτη, Δανάη Κατσαντά, Κυριακή Λαλιώτη, Νικολίτσα Μαυροθαλασσίτη, Λαμπρινή Μαχαίρα, Άννα Μπαρλή, Αναστασία Παπαϊωάννου, Ιωάννα Παπαϊωάννου, Μαρία Ροδοθεάτου, Αναστασία Σακελλαροπούλου, Μαριάννα Σουβαλιώτη, Μαρία Στεργιοπούλου, Βασιλική Τσόντζορα και οι μικροί καλλιτέχνες μας!

Να σημειώσουμε ότι ο Αρταβάνης Κωνσταντίνος, έχει επιδείξει μεγάλη καλλιτεχνική δράση και σε κάθε μορφή τέχνης και δικαίως χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πολυτάλαντους δασκάλους του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς»

Από μικρός ασχολείτο μα μπογιές και σχέδια και μεγαλώνοντας ξεδιπλώθηκε το ταλέντο του με ιδιαίτερες γνώσεις στην ζωγραφική και Αγιογραφία.

Παρακολούθησε μαθήματα από μεγάλους ζωγράφους και Αγιογράφους και στις δημιουργίες του υπάρχει ισόρροπη συμμετοχή και των δύο μορφών τέχνης.

Η τεχνοτροπία του είναι επηρεασμένη από την Νεοκλασική Σχολή, με έντονη της έκφραση των προσώπων και των Αγιογραφιών όπου μπορείς σ’ αυτά να διακρίνεις την διαρκή πάλη για την επιβίωση και κατάκτηση της αρμονίας και γαλήνης που εκπνέουν τα έργα του.

Τα θέματά του παρμένα μέσα από την ζωή και τον άνθρωπο παρουσιάζουν τόσο τον αγώνα της ζωής αλλά και την ονειρική γαλήνη της.

Την ίδια τεχνική έκφραση αποδίδει και στα θέματα της φύσης όπου στις θαλασσογραφίες φαίνεται να διακατέχεται από μια αδυναμία δυναμικής έκφρασης των στοιχείων της από την αγριεμένη θαλασσοταραχή μέχρι τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα.

Ο δάσκαλος Αρταβάνης Κώστας με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη διδάσκει και βοηθά ανελλιπώς και αδιακρίτως κάθε καλλιτέχνη που θα ζητήσει τις γνώσεις του.

Η καλλιτεχνική του δουλειά και τα έργα του είναι γνωστά σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο, κοσμούν δε πολλούς ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Καλών Τεχνών Κωστής Παλαμάς, από τα παλαιά μέλη του και ιδιαίτερα δραστήριος στην επίτευξη των πολιτιστικών και κοινωνικών στόχων του Συλλόγου

H έκθεση θα διαρκέσει έως και σήμερα 7 Ιουλίου

με ώρες λειτουργίας: 09.00 – 13.00 & 16.00 – 21.00