ΠΑΤΡΑ: «Πλούσιο» το δώρο του δήμου στους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΠ – Πάνω από 800.000 ευρώ

Ξεπερνάει τις 800.000 ευρώ το συνολικό ποσό της δαπάνης που εγκρίθηκε από τη ΔΕΥΑΠ για την καταβολή των αναδρομικών δώρων για τις γιορτές, σύμφωνα με την ανάρτηση που έγινε στο Διαύγεια.
Σχεδόν το μισό των χρημάτων είναι το ποσό που καταβάλλεται στους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα είναι οι κρατήσεις. Η απόφαση της δημοτικής αρχής εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στους αυτοδιοικητικούς κύκλους ανά την Ελλάδα, καθώς ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και διαφοροποιείται έναντι της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε τον προηγούμενο Μάιο.
Η προσέγγιση που έκανε η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ και συνολικά η δημοτική αρχή ήταν εξ αρχής πολιτική. Τον Οκτώβριο του 2018 το σωματείο των εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης προχώρησε σε ένδικα μέσα στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής του 13ου και 14ου μισθού τους που είχαν εκδοθεί μετά από απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ. Τον Μάιο, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ειρηνοδικείου, με την οποία γίνεται δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί συνέχεια αυτής που είχε λάβει η ΔΕΥΑΠ τον Ιανουάριο του 2016, η οποία προέβλεπε και δέσμευσε τα σχετικά κονδύλια στον προϋπολογισμό της δημοτικής επιχείρησης. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, είχε εξουσιοδοτηθεί από το ΔΣ για να προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες.
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν εργαζόμενους στον Δήμο και τους οργανισμούς του.