Κρεμάστηκε στο κελί της η γυναίκα που είχε δολοφονήσει τον πατέρα της στην Αγία Παρασκευή.

 

Η γυναίκα, η οποία με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη και μεταφέρθηκε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει και αμέσως μετά την πράξη της, ενώ και στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να σκοτώσει τον πατέρα της και αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά ψυχικά προβλήματα.

Δυστυχώς το εξαιρετικά ανησυχητικό στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο το ότι η ίδια κατάφερε τελικά να βάλει τέλος στη ζωή της μέσα στο κελί. Το εξαιρετικά ανησυχητικό, το οποίο άμεσα οφείλουν οι αρμόδιοι να διερευνήσουν, είναι το πώς και κυρίως το γιατί ενώ η γυναίκα αυτή είχε μεταφερθεί από τις φυλακές και νοσηλευόταν στο Δρομοκαΐτειο λόγω του σοβαρού ψυχιατρικού της προβλήματος, εντελώς ανεξήγητα ο εισαγγελέας διέταξε να επιστρέψει στις φυλακές.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, αυτό έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους ψυχιάτρους του τμήματος Ευεργετών του ψυχιατρείου όπου νοσηλευόταν.

Θα είναι άραγε υπερβολικό να παρατηρήσει κανείς εδώ ότι χωρίς καν να μεσολαβήσει η δίκη της, μια νέα γυναίκα περίπου καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών;

Το βέβαιο είναι ότι χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις και πλήρης διερεύνηση διότι κανενός η ζωή δεν μπορεί σε ένα υποτιθέμενο κράτος δικαίου να είναι για πέταμα.