Συνελήφθη ηλικιωμένη για την πυρκαγιά στα Σπάτα -Υπό έλεγχο το μέτωπο

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι η πυρκαγιά που ξέσπασε στον λόφο Φοίνικα, ανάμεσα στα Σπάτα και το Πικέρμι.

Την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε περιοχή με διάσπαρτες κατοικίες, αντιμετώπισε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποτελούμενη από 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο καθώς και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας και τον δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος.

Την ώρα που μαινόταν η πυρκαγιά, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ διαδραμάτισαν καίριο ρόλο, απομακρύνοντας κατοίκους, που βρίσκονταν στην επικίνδυνη ζώνη, από τα σπίτια τους.

 

Μια σύλληψη για την πυρκαγιά στα Σπάτα
Σύμφωνα με το irafina.gr, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή υπεύθυνη είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που φέρεται ότι προσπάθησε να κάψει ξερόχορτα και υπολείμματα καλλιεργειών.

Η ηλικιωμένη, κατά τις ίδιες πηγές, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Σπάτων και σε βάρος της θα σχηματιστεί η σχετική δικογραφία.

Να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη -αλλά σε μερική ύφεση- βρίσκονται τα μέτωπα πυρκαγιών στην κεντρική Εύβοια.

Οπως δήλωσε νωρίτερα στο iefimerida, ο Κώστας Δήμας, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, δυο από τα μεγάλα μέτωπα ξεκίνησαν ταυτόχρονα και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για σχέδιο εμπρηστών.