Politico: Πάνω από δέκα μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα πάνω από 10 μονάδες της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ «δίνει» δημοσκόπηση του ιστότοπου «Politico» για τις εθνικές εκλογές της Κυριακής.

Το κόμμα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 38,7% έναντι 28,4% του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το ΚΚΕ (5,4%), ενώ η Χρυσή Αυγή αποσπά ποσοστό 4,1%. Την είσοδό τους στην Βουλή εξασφαλίζουν η «Ελληνική Λύση» με 3,9% όσο και η ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 3,5%, σύμφωνα με το Politico που αξιοποιεί τα στατιστικά δεδομένα των δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα.

Aναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:Νέα Δημοκρατία: 38,7%ΣΥΡΙΖΑ: 28,4% ΚΙΝΑΛ: 7,5%,ΚΚΕ: 5,4%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 4,1% ,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,9%,ΜεΡΑ25: 3,5%, ΛΑΕ: 2,7%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 1,8% , ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 1,2%

«O Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πιθανόν ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας», γράφει σε άλλο άρθρο του ο ιστότοπος «Politico».
Ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι γιος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη , απόφοιτος των Πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Στάνφορντ.

Σε μια χώρα που πλήττεται από λιτότητα και φτώχεια, είναι αναμενόμενη η νίκη του στις βουλευτικές εκλογές».