Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να υλοποιήσει μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση

Μια πολύ ανθρώπινη συζήτηση είχε ο υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κυριακόπουλος, με συναδέλφους του στο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ).

Αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ειδικότερα για τα ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτραπεί η εφαρμογή του «ασφαλιστικού Πινοσέτ» το οποίο θέτει σε κίνδυνο τη χορήγηση των σημερινών συντάξεων και τις μελλοντικές συντάξεις των νέων εργαζομένων, αφήνοντας ακάλυπτους τους σημερινούς ασφαλισμένους. «Η συγκεκριμένη πρόταση της ΝΔ οδηγεί σε μειώσεις συντάξεων και μεταφέρει τις ασφαλιστικές εισφορές από το δημόσιο σύστημα σε ιδιωτικές εταιρείες» ανέφερε ο Γ. Κυριακόπουλος.

Επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να υλοποιήσει μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση με  μείωση των εισφορών για την πλειονότητα των ελευθέρων επαγγελματιών,  να δημιουργήσει ένα πλεονασματικό ασφαλιστικό σύστημα, να μειώσει τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης κατά 70%, να δώσει αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους, που θα συνεχιστούν την επόμενη τετραετία, να πετύχει την επαναφορά ενός σημαντικού τμήματος της 13ης σύνταξης που είχε ολοσχερώς καταργηθεί και να θεσμοθετήσει τη ρύθμιση – ανάσα 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αυξήσει την εθνική σύνταξη για την περαιτέρω ενίσχυση του εισοδήματος όλων των συνταξιούχων σε μόνιμη βάση και να ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ επιταχύνοντας τις διαδικασίες.