Ο Κόρμπιν ζητεί να γίνει έρευνα μετά το δημοσίευμα ότι είναι «πολύ αδύναμος» για να γίνει πρωθυπουργός

Ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ζήτησε σήμερα από τον επικεφαλής των δημόσιων υπηρεσιών να ερευνήσει δημοσίευμα της εφημερίδας Times, η οποία επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους υψηλόβαθμους αξιωματούχους έγραψε ότι αυτοί ανησυχούν ότι είναι «πολύ αδύναμος» για να γίνει πρωθυπουργός.

«Το θέμα αυτό έχει αναπόφευκτα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στην αρχή της ουδετερότητας των δημόσιων υπηρεσιών, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υγιούς λειτουργίας της δημοκρατίας μας» έγραψε ο Κόρμπιν σε επιστολή που απηύθυνε στον γενικό γραμματέα του δημοσίου Μαρκ Σέντγουιλ.

«Θα σας παρότρυνα να εξασφαλίσετε ότι θα υπάρξει μια ταχεία και ενδελεχής ανεξάρτητη έρευνα, παρά μια που θα διεξαχθεί από το γραφείο των δημόσιων υπηρεσιών» πρόσθεσε ο Κόρμπιν.

Η εφημερίδα Times έγραψε τον περασμένο μήνα ότι υψηλόβαθμοι δημόσιοι λειτουργοί έχουν αρχίσει να ανησυχούν πολύ για την υγεία του Κόρμπιν και προειδοποίησαν ότι μπορεί να αναγκαστεί να παραιτηθεί από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος επειδή δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του «σωματικά ή διανοητικά».

«Η ιδέα ότι δημόσιοι λειτουργοί θα ενημερώνουν εφημερίδες κατά ενός εκλεγμένου πολιτικού, κατά μιας πιθανής κυβέρνησης είναι κάτι που θα έπρεπε να προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε πολλούς ανθρώπους» δήλωσε ο Κόρμπιν χθες αναφερόμενος στο θέμα αυτό.

Ο 70χρονος ηγέτης των Εργατικών σημείωσε ότι είναι «ένα άτομο σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, πολύ υγιές και πολύ δραστήριο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ