Κιμ Καρντάσιαν: Γιατί αποσύρει την ονομασία “kimono” από τη νέα σειρά εσωρούχων της

Η Αμερικανίδα βεντέτα των τηλεριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα ονομάσει τελικά της νέα σειρά εσωρούχων της Kimono, αφού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να την κατηγορούν για πολιτισμική ιδιοποίηση.

«Έπειτα από ώριμη σκέψη, θα λανσάρω τη νέα σειρά εσωρούχων μου με νέο όνομα» εξήγησε η επιχειρηματίας με τους 142 εκατομμύρια ακολούθους στον λογαριασμό της στο Instagram.

«Συνεχίζω να ακούω, να μαθαίνω και να μεγαλώνω. Εκτιμώ, επομένως, το πάθος και τις διαφορετικές προοπτικές που οι άνθρωποι μου παρουσιάζουν» σημείωσε, διαβεβαιώνοντας ότι είχε «τις καλύτερες προθέσεις» κατά την παρουσίαση της σειράς της.

Η σύζυγος του ράπερ Κάνιε Ουεστ, ο οποίος δημιούργησε τη δική του μάρκα προϊόντων ομορφιάς, αρωμάτων και ρούχων, είχε αποκαλύψει την περασμένη εβδομάδα στο Instagram τη νέα σειρά εσωρούχων της, την οποία είχε βαπτίσει Kimono, σύμφωνα με την ίδια ένα λογοπαίγνιο με το όνομά της.

Σύντομα, εντούτοις, προκάλεσε θύελλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ορισμένοι χρήστες την κατηγόρησαν ότι δυσφημίζει το παραδοσιακό γιαπωνέζικο ένδυμα.

Ακόμα κι ο δήμαρχος του Κιότο, της άλλοτε αυτοκρατορικής πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, αποφάσισε να γράψει επιστολή στην Καρντάσιαν για να της ζητήσει να μην ονομάσει τη νέα της σειρά εσωρούχων Kimono.