Τα τελευταία χαρτιά που ρίχνει στο τραπέζι ο Τσίπρας

Παρά το ότι ο χρόνος είναι εξαιρετικά περιορισμένος για θεαματικές αλλαγές, κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιζαν πως και τον Ιούλιο του 2015 η μεγάλη δυναμική του «όχι» αναπτύχθηκε στο παρά πέντε με αποτέλεσμα οι δημοσκοπήσεις να μην μπορέσουν ποτέ να την καταγράψουν.

Αν και η πρωτιά φαίνεται να έχει κριθεί, στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια να μειωθεί σημαντικά η ψαλίδα με τους πολίτες που επέλεξαν την ψήφο ή την αποχή της τιμωρίας προς το κυβερνών κόμμα να αλλάζουν στάση στις 7 Ιουλίου.

Εκτιμούν πως για τους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που θα τους οδηγήσει στις κάλπες και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιθανότητα η ΝΔ να αποκτήσει την αυτοδυναμία.

Όπως σημειώνει το newpost.gr οι τελευταίες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα στην προεκλογική “σκακιέρα”, όμως φαίνεται πως είναι δυνατόν να αναπτερώσουν το ηθικό των υποψήφιων βουλευτών, αλλά και του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να εμφανιστεί στον ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης δίνοντας ένα τέλος στο εμπάργκο που είχε επιβάλει ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό, είναι μια απόφαση που δείχνει πως μόνο παθητικά δεν θα κινηθεί το διάστημα που απομένει.

Οι επιθέσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενώ από το “κάδρο» της κριτικής δεν θα βγουν καθόλου ούτε η Φώφη Γεννηματά, αλλά ούτε και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι προφανής.

Τις τελευταίες ημέρες επιχειρεί να προκαλέσει όσο περισσότερο θόρυβο μπορεί προκειμένου να αφυπνίσει τους ψηφοφόρους που τον στήριξαν το 2015, κάτι που έως τώρα δημοσκοπικά δεν έχει φανεί.