Προμηθέας: Με δέκα επαγγελματίες και δύο παίκτες του προγράμματος «ΝΟΥΣ» τη νέα σεζόν

Το οργανωτικό και αγωνιστικό πλάνο της επόμενης τριετίας παρουσίασε σήμερα στο Ιδρύμα «Δημ. και Λιλής Σταυροπούλου» ο Προμηθέας.

Ο Μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ, Χρήστος Μήλας και ο προπονητής της ομάδας, Μάκης Γιατράς, έθεσαν τους στόχους των επόμενων τριών χρόνων, τονίζοντας πως ο σύλλογος θα ενισχύσει την οργάνωση στις δομές και τις εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα, θέλει να μετατραπεί σε σημείο αναφοράς σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα και όχι αποκλειστικά στην Πάτρα. Παράλληλα, θα γίνουν προσπάθειες βελτίωσης των παροχών στους φιλάθλους. Σημαντικό επίσης ρόλο για τους «Προμηθείς» παίζει και η χορηγική «εξάπλωσή» τους σε Πανελλαδική εμβέλεια.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μάκης Γιατράς ξεκαθάρισε πως το ρόστερ θα αποτελείτε από 10 επαγγελματίες και δύο παίκτες του Προγράμματος «ΝΟΥΣ» και ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που εμπεριέχει η συμμετοχή της ομάδας στο EuroCup.

Αναλυτικά οι κυριότερες τοποθετήσεις:

Χρήστος Μήλας (Πρόεδρος ΚΑΕ): «Η πορεία του Προμηθέα στα σαλόνια της Basket League είναι ανοδική. Η ομάδα χρόνο με το χρόνο πετυχαίνει και «κάτι παραπάνω, γεγονός άρρηκτα συνδεδεμένο με την παρουσία του Μάκη Γιατρά. Η περσινή σεζόν ήταν εξαιρετική, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα, όπου φτάσαμε στους τελικούς. Παράλληλα, πήγαμε πολύ καλά και στις μικρότερες ηλικίες, με κορωνίδα την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τους Παίδες. Βασιζόμαστε στο πρόγραμμα «ΝΟΥΣ» και θέλουμε να δούμε παιδιά να απαρτίζουν την ανδρική ομάδα. Επίσης, χρωστάμε πολλά στον κόσμο που αγκάλιασε την προσπάθειά μας και συνεχώς η έλευση φιλάθλων αυξάνεται. Θα κάνουμε τα πάντα για να τους έχουμε ευχαριστημένους. Σε πιο επιμέρους στοιχεία, θα ενδυναμώσουμε το κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στον σύλλογο είναι πολύ σημαντικοί».

Για τη κατάσταση στο Ελληνικό μπάσκετ: «Πιο κάτω δεν πάει. Πραγματικά η κατάσταση είναι τραγική. Τα πάντα όμως εξαρτώνται από τις ομάδες. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Πρέπει να χαράξουμε νέο δρόμο, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει όλες οι ΚΑΕ να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να γίνει διάλογος».

Βαγγέλης Λιόλιος (Μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ): «Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Δημ. και Λιλής Σταυροπούλου που μας φιλοξενεί. Το Πρόγραμμα «ΝΟΥΣ» είναι μια συνεπιτυχία του Προμηθέα και του Ιδρύματος. Έχουμε σχεδιάσει το πλάνο της επόμενης τριετίας, βάζοντας υψηλούς στόχους, που ακόμη και εμάς μας παραξενεύουν. Θέλουμε να οργανώσουμε τις Δομές της ομάδας. Οι εργαζόμενοι είναι καλά εκπαιδευμένοι και η συνεισφορά τους είναι τεράστια. Θέλουμε να εξελίξουμε τις εγκαταστάσεις μας. Τόσο τα γήπεδα των ακαδημιών, όσο και το «Τόφαλος» στο οποίο αγωνίζεται η ανδρική ομάδα. Θέλουμε επίσης να γίνουμε σημείο αναφοράς όλης της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο της Πάτρας. Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι είναι οι χορηγοί. Δεν θέλουμε μια τυπική σχέση διαφήμισης, αλλά ανθρώπους που να ασπάζονται το όραμά μας και σχετικά με τον κόσμο, στόχος μας είναι το γήπεδο να γεμίζει σε κάθε παιχνίδι. Πηγαίνοντας σε πιο αγωνιστικά στοιχεία, μέλημά μας είναι να επανδρωθεί η ομάδα με παιδιά του προγράμματος «ΝΟΥΣ», δίνοντας μάλιστα ακόμη περισσότερη έμφαση στις ακαδημίες.  Μέσα στα επόμενα χρόνια, θέλουμε να πρωταγωνιστούμε στην Basket League, κατακτώντας κάποιον τίτλο.»

Για το EuroCup: «Ο σκοπός μας είναι να παίζουμε με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και με βάση αυτή τη κατεύθυνση συμφωνήσαμε με το EuroCup. Έχουμε άριστες σχέσεις με τους ανθρώπους της FIBA, όπως και με αυτούς του EuroCup και σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με τον διχασμό που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Θεωρούμε ότι το μπάσκετ ενώνει, δεν χωρίζει. Αναφορικά με την απόφαση επιλογής του EuroCup, οφείλω να πω πως δεν ήταν κάτι εύκολο. Οι περισσότεροι θα έμεναν στο BCL, αλλά εμείς κάναμε το άλμα, καθώς η πρόκληση συμμετοχής σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση μας έλκυε».

Για την αποχώρηση των Γκίκα και Σαλούστρου: «Ευχαριστούμε και τους δύο για όλα. Δεθήκαμε όλοι μαζί και ήταν τιμή μας που έπαιξαν στον Προμηθέα. Αυτό που θέλουμε είναι να τους βλέπουμε χαρούμενους.»

Για την ενδεχόμενη συμμετοχή του Ολυμπιακού στην επόμενη Basket League: «Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός, με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα αγωνιστεί στην Basket League».

Μάκης Γιατράς (Προπονητής Προμηθέα): «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω στον Προμηθέα Ευχαριστώ όσους με στήριξαν, από το τοπικό μέχρι και σήμερα. Η περσινή ήταν μια εξαιρετική χρονιά, κατά την οποία η ομάδα κέρδισε φιλάθλους. Ουσιαστικά γράφεται ιστορία και οι συντελεστές είναι πολλοί. Πρώτα από όλα η διοίκηση. Ακολούθως οι παίκτες που ήταν όλοι τους εκτός από καλοί παίκτες και άψογοι χαρακτήρες. Το staff είναι και αυτό υψηλού επιπέδου, από τους προπονητές μέχρι τους φυσικοθεραπευτές, έκαναν καταπληκτική δουλειά. Σχετικά με το αγωνιστικό, αποφασίσαμε η ομάδα να αποτελείται από δέκα επαγγελματίες παίκτες και δύο του προγράμματος «ΝΟΥΣ». Έχοντας πλέον τους Έλις, Χολ, Κατσίβελη, Κασελάκη, Φίλερ και Λίποβι, απομένουν ακόμα τέσσερις μεταγραφές. Δύο Ελλήνων και δύο ξένων. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες, θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για την αποχώρηση των Γκίκα και Σαλούστρου: «Είναι δύο παίκτες που έδωσαν τα πάντα για την ομάδα και τους ευχαριστούμε σε αυτό. Τους κάναμε προσφορές που θεωρούσαμε ότι ήταν καλές και αυτοί με τη σειρά τους επέλεξαν να αποχωρήσουν και να ψάξουν κάτι καινούργιο. Σεβόμαστε την απόφασή τους και τους ευχόμαστε ότι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας τους».

Για την κατάσταση στο Ελληνικό μπάσκετ: «Σκοτώνουμε το μπάσκετ. Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε αυτό το τραγικό σημείο. Μην ξεχνάμε άλλωστε με ποιον τρόπο υποβιβάστηκε το Λαύριο. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι όλοι οι σύλλογοι θα κατέβουν κανονικά».