ΠΑΤΡΑ: Συνεχίζεται, σήμερα, η δίκη του 27χρονου πατροκτόνου της Ζακύνθου – «Το σπίτι ήταν κολαστήριο»!

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας η δίκη για τον 27χρονο Αλέξη που σκότωσε τον συνταξιούχο πατέρα του για να γλιτώσει, όπως υποστηρίζει, τα μικρότερα αδέλφια του και τον ίδιο από την κακοποίηση.

Το δικαστήριο διέκοψε αργά το μεσημέρι και η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα  Δευτέρα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 27χρονου, ανέφεραν πως ο κατηγορούμενος ωθήθηκε στην πράξη αυτή εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Μέσα και έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, η μητέρα του, τα αδέλφια και συγγενείς του Αλέξη από τη Ζάκυνθο.

Μητέρα Αλέξη: «Κλαίγαμε και οι δύο!»

Η μητέρα του, η κα Μαρία, φίλησε τον γιο της ενώ μέσα στην αίθουσα συγκίνησε τους πάντες όταν είπε στον 27χρονο Αλέξη «Αγόρι μου να σε αγκαλιάσω, να σε φιλήσω, να σε μυρίσω».

«Όλος ο κόσμος ήρθε από τη Ζάκυνθο για να συμπαρασταθεί στον Αλέξη μας. Είμαι πολύ συγκινημένη. Αγκάλιασα το παιδί μου! Κλαίγαμε και οι δύο, κλαίγανε τα αδέλφια του. Είπα γιατί να μην το κάνω εγώ τότε όταν έκανε κακές πράξεις στην κόρη μου και το έκανε το παιδί μου; Πλήρωσε αυτός για τις αμαρτίες του πατέρα του! Αν ήξερα ότι θα το έκανε ο Αλέξης αυτό, καλύτερα να το έκανα εγώ! Θα ανατριχιάσετε με το τι θα ακούσετε στο Δικαστήριο. Ο Αλέξης λάτρευε τα αδέλφια του. Δεν άντεχε να βλέπει τα παιδιά άλλο να υποφέρουν εκεί μέσα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι ισχυρισμοί του θείου του Αλέξη και τα κλάματα του 27χρονου

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών διέκοψε για λίγα λεπτά. Ο αδελφός του θύματος, ο οποίος παρίσταντο ως πολιτικός ενάγων, κατά την εξέτασή του ισχυρίστηκε ότι το θύμα, ο αδελφός του, μέχρι το τέλος της ζωής του είχε αμφιβολίες για το εάν ο Αλέξης είναι βιολογικό του τέκνο. Ο 27χρονος Αλέξης αντέδρασε έντονα, ξέσπασε σε κλάματα, είπε ότι δεν πιστεύει τα όσα ακούει από τον αδελφό του θύματος και κατέρρευσε.

Αδελφός Αλέξη: Το σπίτι ήταν κολαστήριο

Στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε και ο ετεροθαλής αδελφός του Αλέξη, Τάσος, ο οποίος χαρακτήρισε το σπίτι όπου ζούσαν με τα αδέφλια του «κολαστήριο». (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αυτό που έχω να πω, είναι όσα χρόνια ζούσαμε μέσα το σπίτι ήταν κολαστήριο. Βαρβαρότητα, φόβος, τρόμος και μια κοινωνία απούσα. Όλη η κοινωνία της Ζακύνθου, γνώριζε αλλά δεν μιλούσε κανείς. Ήταν ο φόβος και ο τρόμος. Δεν μπορούσαμε να βγούμε ούτε μέχρι το παράθυρο, όχι έξω από το σπίτι. Μας χτυπούσε καθημερινά. Βία, τσακωμοί, φωνές, ξεσπάσματα σχεδόν σε καθημερινή βάση. Επειδή εγώ δεν ήμουν δικό του παιδί, σε μένα έδειχνε όλη του τη βαρβαρότητα» ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: Ποτέ δε θα επικροτούσα έναν φόνο. Για τον Αλέξη όμως αυτό ήταν μια δικαίωση. Του δίνω πάρα πολλά ελαφρυντικά, όχι γιατί είμαι ο αδελφός του, αλλά επειδή γνωρίζω από πρώτο χέρι ουσιαστικά τι γινόταν στο κολαστήριο».