ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώνεται, σήμερα, το Διεθνές Συνέδριο με 60 μελετητές του μύθου και της ιστορίας

Πάνω από 60 μελετητές του μύθου και της ιστορίας από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες στην Πάτρα στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Mythical History and Historical Myth: Blurred Boundaries in Antiquity” μέχρι και σήμερα  Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (αίθουσα Ι 10). Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Μελέτης Μύθου & Θρησκείας στην Ελληνική & Ρωμαϊκή Αρχαιότητα («ΕΜΜΥΘΑ», ΦΕΚ 990/28.5.2015 Τεύχος Β), το οποίο λειτουργεί στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Θέμα του Συνεδρίου είναι δύο θεμελιώδεις έννοιες του αρχαιοελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου: ο Μύθος και η Ιστορία. Η διαχρονική και συγχρονική διαπλοκή τους στην αρχαιοελληνική και λατινική γραμματεία και σκέψη αποτελεί τη ρηξικέλευθη μεθοδολογική προσέγγιση που το Συνέδριο αυτό θα επιχειρήσει.
Οι ομιλητές, προέρχονται από μια πλειάδα Πανεπιστημίων ανά τον κόσμο: Χάρβαρντ, Οξφόρδη, Κέμπριτζ, Βιέννη, Τορόντο, Έξετερ, Μιλάνο, Ουόσιγκτον, Ρώμη, Βαλένθια, Γκέττινγκεν, Οχάιο, Ιλλινόις, Κατάνια, Αιξ, Λίλλη, Τορίνο, Βραζιλίας, Μάλαγα, Φλωρεντία, Μέρυλαντ, Κάεν, Κίνγκς Κόλλετζ, Λέστερ, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ελληνική συμμετοχή (Πανεπιστήμιο Πατρών, Ιωαννίνων, Κρήτης, Θεσσαλίας, ΕΚΠΑ, ΕΑΠ).
Το πρόγραμμα βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου μαζί με άλλες κατατοπιστικές πληροφορίες: https://mythistory.events.upatras.gr/
Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό.
Την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελούν ο Μενέλαος Χριστόπουλος, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μελέτης Μύθου και Θρησκείας, η Αθηνά Παπαχρυσοστόμου, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών.