Χανιά: Παραδόθηκε ο 49χρονος αδελφοκτόνος

Λίγες ώρες κράτησε το ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό του 49χρονου που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 75χρονο αδελφό του στην Ασή Γωνιά Χανίων το μεσημέρι, κατά την διάρκεια έντονου διαπληκτισμού που είχαν εξ αιτίας προσωπικών διαφορών. Ο αδελφοκτόνος παραδόθηκε οικειοθελώς πριν από λίγο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης είδε αστυνομικούς που τον αναζητούσαν, τους πλησίασε και τους δήλωσε ποιος είναι, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και θα οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Ο 49χρονος φέρεται να επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα τα οποία τον ώθησαν να διαπράξει το έγκλημα.
Η οικογενειακή τραγωδία συνέβη νωρίς το μεσημέρι, όταν τα αδέλφια καυγάδισαν έντονα στην κεντρική πλατεία του χωριού Ασή Γωνιά, για λόγους που παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστοι. Ξαφνικά, ο 49χρονος σήκωσε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε τον αδελφό του, που σωριάστηκε βαριά τραυματισμένος, ενώ ο ίδιος τράπηκε σε φυγή.

Το θύμα παρελήφθη από ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Καβρού, όπου υπέκυψε στα βαριά τραύματά του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Η σορός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου θα γίνει νεκροτομή.