Άμεση λήψη μέτρων για το τεράστιο πρόβλημα της υδροληψίας στη Δυτική Αχαΐα

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης ΑΚΙΔΑ αναφέρει:
Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τη ΔΕΥΑ είναι πρωτοφανή. Η απερχόμενη Δημοτική αρχή χωρίς καμία ευθιξία απέναντι στα τεράστια προβλήματα υδροληψίας που αντιμετωπίζουν πολλά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, συνεχίζει να σιωπά.

Η αυταρχική και απαξιωτική δε συμπεριφορά του προέδρου της ΔΕΥΑ απέναντι στους Δημότες, η προκλητική αδιαφορία του με την απουσία του πρόσφατα από την συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ, οι απαράδεκτες δηλώσεις του στον τοπικό τύπο για το πρόβλημα της υδροληψίας, δεν είναι μόνο εξοργιστικές, αλλά αγγίζουν ακόμα και τα όρια της παράβασης καθήκοντος για τη θέση που υπηρετεί και για την οποία μάλιστα αμείβεται από τα χρήματα των δημοτών.

Στα Δημοτικά Συμβούλια που προηγήθηκαν αυτές τις ημέρες στα ερωτήματα και επισημάνσεις των δημοτικών παρατάξεων αλλά και του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας για το εν λόγω θέμα, η Δημοτική αρχή απαντούσε με υπεκφυγές.

Η άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το τεράστιο πρόβλημα της υδροληψίας και της αναγκαιότητας άμεσης λήψης μέτρων από τη ΔΕΥΑ, είναι επιβεβλημένη.

Σε περίπτωση μη σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Αρχή, πρέπει άμεσα να υπάρξει πρωτοβουλία από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου έτσι όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του Δημοτικού κώδικα.

Τέλος, οποιαδήποτε κωλυσιεργία από μέρους της Δημοτικής Αρχής στη λήψη άμεσων μέτρων, επιβάλλει την προσφυγή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις δικαστικές αρχές. Κάτι το οποίο η παράταξή μας θα πράξει.