Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 65 τραυματίες από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

advertisement

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 9 παιδιά, ενώ μαίνονται μάχες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν και των ενόπλων που εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα σε κτίριο στην πρωτεύουσα Καμπούλ, μετά την έκρηξη ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά φορτηγού κοντά στο κτιριακό συγκρότημα του υπουργείου Άμυνας εν ώρα αιχμής.

Τουλάχιστον τρεις ήταν οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο κτίριο που βρίσκεται κοντά στο υπουργείο Άμυνας μετά την έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά φορτηγού κοντά στην υπηρεσία μηχανικών και επιμελητειακής υποστήριξης του υπουργείου Άμυνας, διευκρίνισε κυβερνητικός αξιωματούχος της ασφάλειας.

«Οι ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίριο και συγκρούονται με τις αφγανικές δυνάμεις μετά την ισχυρή έκρηξη», επιβεβαίωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νάσρατ Ραχίμι.

Προς το παρόν δεν έχει αναληφθεί η ευθύνη για την έκρηξη.

Ο Ραχίμι σημείωσε επίσης ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή και προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση ώστε να τερματιστεί η επίθεση.

Μετά την ισχυρή έκρηξη τουλάχιστον 65 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 9 παιδιά, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, σημείωσε την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ουαχιντουλάχ Μάγιαρ, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.

Στην περιοχή αυτή που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονται κτίρια της κυβέρνησης και του στρατού, όπως και η Αφγανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ο εκπρόσωπος της οποίας Σάφι Σάνταμπ δήλωσε ότι ο επικεφαλής της Γιοσούφ Κάργκαρ βρίσκεται μεταξύ ορισμένων μελών της που τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το dpa, πολλά κτίρια υπέστησαν επίσης ζημιές από την επίθεση.

Η βομβιστική αυτή ενέργεια σημειώνεται την ώρα που ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν Ζαλμάι Χαλιλζάντ παραγματοποιεί έναν έβδομο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν στο Κατάρ, ο οποίος αποσκοπεί στον τερματισμό του 18ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες επικεντρώνονται σε τέσσερα θέματα, από την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την απόσυρση των ξένων δυνάμεων, ως τον ενδοαφγανικό διάλογο και μια συνολική εκεχειρία.

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 352 έχουν τραυματιστεί σε περισσότερες από 10 επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην Καμπούλ από την αρχή της χρονιάς.