(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Κεντρική προεκλογική ομιλία του Ιάσονα Φωτήλα – Στη Νέα ∆ηµοκρατία βρίσκομαι από συνειδητή επιλογή

«Είναι ιστορική αναγκαιότητα η χώρα να τελειώνει μια και καλή και µε το λαϊκισμό, και µε τους μαθητεύομενους µάγους που δεν μπορούν να υπάρξουν αν δεν έχουν κατασκευάσει έναν εχθρό. Είναι ιστορική αναγκαιότητα η Ελλάδα να συναντήσει επιτέλους ενωμένη το μέλλον της. Και αυτό σήμερα μπορεί να γίνει µε έναν και µόνο τρόπο: Με ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων, τον Κυριάκο Μητσοτάκη!»

Αυτό ήταν το δυνατό μήνυμα που έστειλε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του, το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουνίου, στο κάτω μέρος της πλατείας Υψηλών Αλωνίων (Ηλιακό Ρολόϊ) της Πάτρας.

Ο κ. Φωτήλας, ενώπιον εκατοντάδων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του, αναφέρθηκε στην σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία, τα τελευταία 2,5 χρόνια, αλλά και με τον Πρόεδρό της, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης, έθεσε το «στοίχημα» της χώρας αλλά και της Αχαΐας για την αμέσως επόμενη εποχή.

 

Στην ομιλία του, ο κ. Φωτήλας, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για τρεις λόγους: Για να μοιραστούμε μεταξύ μας, αλήθειες, για να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτές μας κάνουν ομάδα, και από απόψε κιόλας, να ξεκινήσουμε την αποστολή.  Γιατί πιστέψτε με, δεν υπάρχει κανένα τετελεσμένο.  Όλα κρίνονται τώρα, σε αυτές τις εννέα μέρες. Και η αποστολή όλων μας είναι αυτή: Στο δρόμο, στα καφέ, στην ουρά στο σούπερ-μάρκετ, στον άγνωστο, στο γνωστό μας, στο συνάδελφο, στον ταξιτζή, στην αναμονή στον οδοντίατρο, στον κολλητό που το ψιλοσκέφτεται να δώσουμε σε όλους ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Θέλουμε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και του λαϊκισμού, χωρίς ακυβερνησία και περιπέτειες; Θέλουμε γρήγορες αλλαγές, γρήγορους ρυθμούς, ανάπτυξη, καλύτερους μισθούς και συντάξεις; Θέλουμε λιγότερους φόρους; Θέλουμε σχέδιο, αποφασιστικότητα, μετριοπάθεια, συναίνεση; Μόνο με ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και με Κυριάκο Μητσοτάκη!
  • Από το 2014, οι περισσότεροι από εμάς βλέπαμε ότι δεν έφεραν τα μνημόνια την κρίση, αλλά το αντίθετο. Ότι ο γάιδαρος του λαϊκισμού δεν πετάει. Ότι δεν υπήρχαν λεφτόδεντρα. Βλέπαμε, ότι τα μνημόνια δε σχίζονται. Ότι η χώρα θα έπρεπε να κάνει δραστικές μεταρρυθμίσεις ακόμη, και χωρίς αυτά. Ότι ζούσαμε σε ένα άρρωστο κράτος. Και από πολύ νωρίς, αρκετοί, καταλάβαμε ότι  πίσω από τα παρδαλά πουκάμισα του Βαρουφάκη κρυβόταν μία παρανοϊκή μπλόφα, που οδηγούσε, με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή μίας ολόκληρης χώρας. Μας έλεγαν δωσίλογους, γερμανοτσολιάδες, νενέκους, προσκυνημένους. Αλλά αντέξαμε όλοι μας να λέμε την αλήθεια. Και ήρθε η στιγμή – που καλύτερα να μην είχε έρθει ποτέ – της πικρής δικαίωσης: Γιατί ούτε ένας από εμάς, δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ στη ζωή του, που βρισκόταν ακριβώς τέσσερα χρόνια πριν. Τη στιγμή, που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα και η χώρα αντίκρισε την άβυσσο. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα μακαρόνια στα καρότσια, τα κλειστά βενζινάδικα, τον συνταξιούχο που έκλαιγε με αναφιλητά σαν μωρό παιδί,πεσμένος δίπλα στο ΑΤΜ. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη ζημιά Τσίπρα που φόρτωσε την Ελλάδα με νέα χρέη για τρεις γενιές…
  • Απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση, όλοι εμείς στη Νέα Δημοκρατία, δώσαμε έναν σκληρό αγώνα. Και τον δώσαμε με ήθος, με αξιοπρέπεια και εντιμότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πίστευε ότι απέναντι στο ψέμα και το λαϊκισμό, μόνο η αλήθεια και η σοβαρότητα μπορούν να αντιταχθούν. Και ότι, ακόμα και αν μερικές φορές χαθούν οι εντυπώσεις, στο τέλος η αλήθεια και η σοβαρότητα θα επικρατήσουν. Και είχε απόλυτο δίκιο! Φάνηκε στις 26 Μαΐου…  Το αποτέλεσμα δεν ήρθε τυχαία.  Οφείλεται σε ένα σύγχρονο πολιτικό που δεν ήρθε για να κυριαρχήσει ως μεσσίας και ως νέος μάγος, αλλά, ως ένας μεθοδικός υπηρέτης της αλήθειας και της σκληρής δουλειάς.
  • Είμαι εξαιρετικά περήφανος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τίμησε με την εμπιστοσύνη του, που έδωσα δίπλα του αυτόν τον αγώνα και που, και αύριο, θα συνεχίσω να δίνω στο πλευρό του τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια καλύτερη Αχαΐα. Προερχόμενος από τον χώρο του ευρύτερου Κέντρου, αλλά και χωρίς να έχω περάσει ποτέ από κανενός είδους “κοµµατικό σωλήνα”, βρέθηκα στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός στην πιο άγρια, στην πιο δύσκολη στιγµή της Μεταπολίτευσης. Αυτό που συνειδητοποίησα πολύ γρήγορα είναι ότι, για μένα πολιτική τελικά, είναι να αφουγκράζεσαι τους ψιθύρους της ιστορίας τη στιγμή που αυτή δημιουργείται και να παίρνεις θέση, χωρίς φόβο, αλλά µε πάθος.  Να εκπροσωπείς τα πιστεύω σου και αυτούς που σε έχουν τιµήσει µε τον σταυρό τους.  Να πράττεις χωρίς να υπολογίζεις ποτέ το προσωπικό κόστος, παρά µόνο, το γενικό καλό. Αυτό είχα πάντα σαν παρακαταθήκη και αυτό τελικά έκανα.
  • Στη Νέα ∆ηµοκρατία βρίσκομαι από συνειδητή επιλογή, από πίστη σε αξίες και βαθιά προσήλωση στο όραμα για µία Ελλάδα σύγχρονη, ισχυρή, χωρίς τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Χωρίς τον ψευδεπίγραφο προοδευτισµό της οπισθοδρόμησης. Χωρίς άλλες αυταπάτες πια. Αλλά, και χωρίς άλλους διχασμούς.
  • Στην επόμενη μέρα, που έρχεται στις 7 Ιουλίου, η Αχαΐα της αποβιομηχάνισης, της ανεργίας και της αφάνειας, έχει ανάγκη από την πιο στιβαρή εκπροσώπηση μέσα στα κέντρα σχεδιασμού και αποφάσεων. Έχοντας πλήρη συνείδηση του που βρισκόμαστε, και τι είμαστε ικανοί να πετύχουμε, σας το λέω µε απόλυτη σιγουριά: Έφτασε η στιγμή που η Αχαΐα μπορεί επιτέλους να ξαναγίνει σύμβολο ανάπτυξης.  Να ξαναγράψει ιστορία. Ζητώ τον σταυρό σας για να το καταφέρουμε. Το πραγματικό τέλος της μεταπολίτευσης έρχεται την Κυριακή 7 Ιουλίου. Και στην επόμενη σελίδα, οι Έλληνες θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε!