(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η Γιορτή του Παγκαλαβρυτινού – Με αυθεντικό – παραδοσιακό χρώμα

Σε ένα κατάμεστο θέατρο και με την συνοδεία της Παραδοσιακής ορχήστρας “ΑΡΤΥΜΑ” και την συμμετοχή όλων των χορευτών του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, παρουσιάστηκαν όπως κάθε χρόνο κατά τη γιορτή λήξης, χοροί από όλη την Ελλάδα. Μια διαφορετική νότα στην όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Θεατράκι της Μαρίνας στην Πάτρα την Κυριακή το απόγευμα 23 Ιουνίου, έδωσε στην όλη παράσταση η αναβίωση του εθίμου του “ΠΟΥΡΠΟΥΡΗ” και της κορτοπούλας. Πρόκειται για ένα έθιμο που έρχεται από την Θράκη.
Με την παρουσία τους τίμησαν το Σύλλογο, ο αιδεσ. πρωτ. π.Γεώργιος Χρονόπουλος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Πατρών, οι Φωκίων Ζαΐμης και Δημήτρης Κατσικόπουλος, περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι υποψήφιοι βουλευτές Αλεξοπούλου Χριστίνα, Ευσταθία Γιαννιά, Νταβλούρος Αθανάσιος, Τσιγκρής Άγγελος, Ρηγοπούλου Ασπασία, Αθηνά Τραχήλη, ο κ.Σακελλαρόπουλος Νίκος, επίτιμος πρόεδρος του Π.Σ. και Συγγραφέας, ο Γεώργιος Τσάλτας Πρόεδρος Εργοληπτών, η Κατερίνα Τσιούμα Πρόεδρος των Ευρυτάνων, ο Δημήτριος Αντωνιάδης Πρόεδρος Σωματείου Φάρος Ποντίων Πάτρας, ο Δημήτριος Βούλγαρης Πρόεδρος του σωματείου “Ροές”, η Γιάννα Δρούκα από το ΛΑ.Χ.Ο.Π., ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος από το σωματείο “Φίλερης”, ο Δημήτρης Αναγνώστου από τον Παμμικρασιατικό, η κ.Άννα Σπηλιωτακάρα πρ. Διευθύντρια κέντρου Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Αγιος Ανδρέας κά.
Οι μουσικοί του Συλλόγου ήσαν οι Αδαμόπουλος Βασίλης (Κρουστά), Καμμένος Χρήστος (τσαμπούνα καβάλι), Οικονόμου Γιάννης (βιολί τραγούδι), Παπαπροκοπίου Ελένη (λαούτο τραγούδι), Παυλακάκης Περικλής (γκάιντα), Στασινόπουλος Σπύρος (μπουζούκι τραγούδι) και Τάνος Γιάννης (Ακορντεόν).
Την επιμέλεια της εκδήλωσης εκ μέρους του Συλλόγου είχε ο κ.Φώτης Παπαθεοδώρου.