ΑΧΑΪΑ: Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα για τα αμάζευτα σκουπίδια – Ο ιατρικός κόσμος του Αιγίου φοβάται για ασθένειες!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου με έγγραφό του απευθύνεται προς την αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου αλλά και κάθε αρμόδια αρχή και υπουργείο, ζητώντας άμεσα να υπάρξει μέριμνα για την αποκομιδή και εναπόθεση των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί ανά την Αιγιάλεια, αποτελώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Προς Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου

Κοινοποίηση: Δήμος Αιγιάλειας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: Αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Αιγιάλεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιούργησαν όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές με την αδιαφορία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την αστοχία της κεντρικής εξουσίας (Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υπουργείο Εσωτερικών).
Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πλέον αναμένουμε είτε στην Αιγιάλεια είτε σε κάποιο άλλο μέρος της επικράτειας που αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα (και δεν είναι λίγα αυτά τα μέρη), να ξεσπάσει σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας με ανυπολόγιστες προς το παρόν συνέπειες.
Επανειλημμένες αναφορές, καταγγελίες, προτάσεις, από φορείς και συλλόγους προς τον Δήμο, την Εισαγγελία, τις Διευθύνσεις Υγείας, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Η σημερινή κατάσταση χειρότερη από πέρυσι και από άλλες χρονιές είναι απογοητευτική, γιατί οποιαδήποτε δέσμευση δημοτικής αρχής και αν κατατεθεί, δεν γίνεται πλέον πιστευτή από την κοινωνία της Αιγιάλειας με όσα έχει βιώσει τα προηγούμενα χρόνια.
Η έκθεση υγειονομικής επιθεώρησης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις 06 / 06 / 2019 αποδεικνύει το μέγεθος και την επικινδυνότητα ταυ προβλήματος.
Οι συσσωρευμένοι όγκοι σκουπιδιών αποδεδειγμένα αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Ζητάμε την παρέμβασή σας άμεσα γιατί η δημόσια υγεία απειλείται.”