ΠΑΤΡΑ: Απόψε η συναυλία, υπό τη διεύθυνση του Ευγένιου Βούλγαρη – «Ζεϊμπέκικο: 9 σημάδια στο χρόνο»

Με μια ξεχωριστή ξενάγηση στη μουσική και το συναίσθημα, συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις  του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Η συναυλία στην οποία η είσοδος είναι ελεύθερη, θα δοθεί υπό τη διεύθυνση του Ευγένιου Βούλγαρη ο οποίος έχει και την επιμέλεια .

 

Ο Σόλων Λέκκας, ένας από τους τελευταίους αυθεντικούς αμανετζήδες και γνώστες της Μυτιληναίϊκης μουσικής παράδοσης και ο Απόστολος Τσαρδάκας στο κανονάκι , διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός και  καθηγητής του συγκεκριμένου οργάνου, γίνονται συνοδοιπόροι και αναλαμβάνουν αύριο στις 9.30 το βράδυ, από το  Ρωμαίκό Ωδείο της Πάτρας να μας ξεναγήσουν στους «δρόμους» του ποιο ιδιαίτερου ελληνικού ρυθμού.

 

Πρόκειται για μια  ιδιαίτερη συναυλία  με τίτλο, «Ζεϊμπέκικο : 9 σημάδια στο χρόνο», η οποία έχει «στόχο» να γίνει ο μελωδικός μας οδηγός στα μονοπάτια της γενέτειρας του δημοφιλούς αυτού χορού, την Μικρά Ασία, την Καππαδοκία και το ανατολικό Αιγαίο. Η είσοδος στο χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου θα επιτρέπεται αυστηρά  μέχρι την έναρξη της συναυλία και μόνο .