Πανελλήνιες 2019: Ο πρώτος των πρώτων είναι Κρητικόπουλο – Εγραψε 20αρι στα Μαθηματικά

Τις βαθμολογίες στα μαθήματα των Πανελληνίων 2019 έμαθαν σήμερα οι υποψήφιοι και όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν αυτοί που  χάρηκαν και με το παραπάνω αλλά και εκείνοι που απογοητεύτηκαν με τις επιδόσεις τους.

Στην πρώτη κατηγορία βρίσκεται αδιαμφισβήτητα ο 19χρονος Γιώργος Μαυρίκος από την Κρήτη, ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 19.200 μόρια.

Ο 19χρονος έγραψε 19,9 στα μαθηματικά και με αυτή την βαθμολογία όλα δείχνουν πως το όνειρό του θα γίνει πραγματικότητα και θα μπει στην Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής.

Ο Γιώργος Μαυρίκος μίλησε στο neakriti.gr λέγοντας πως δεν περίμενε ότι τα έχει πάει τόσο καλά.

«Περίμενα ότι πέτυχα 17.500 ή 18.000 μόρια και όχι 19.200. Στα μαθηματικά έγραψα 19,9, στην έκθεση 16,5 και στα υπόλοιπα μαθήματα 19,8 και 19.8. Πιστεύω ότι καταφέρνω να μπω στην Σχολή που θέλω».

Έδωσε εξετάσεις δεύτερη φορά

Σύμφωνα με τον 19χρονο που αποφοίτησε από το 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου, οι γονείς του είναι πανευτυχείς και η σημερινή ημέρα τους επεφύλασσε μια μεγάλη χαρά. Άλλωστε είδαν να ανταμείβονται οι κόποι του παιδιού τους που από την πρώτη στιγμή προσηλώθηκε στο στόχο ΤΟΥ και δεν εγκατέλειψε το όνειρό του, παρότι χρειάστηκε να δώσει εξετάσεις για δεύτερη φορά!

Όπως αναφέρει ο 19χρονος αριστούχος: «αυτό που έχω να πω είναι ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπομονή, να πιστεύουν στο στόχο τους, επιμονή και στο τέλος θα τα καταφέρουν, γιατί κι εγώ έδωσα δεύτερη φορά. Είχα ένα πλάνο, ήμουν τακτικός, διάβαζα ό,τι μου έδιναν οι καθηγητές και έκανα επαναλήψεις μόνος μου όπου θεωρούσα ότι είχα κενά. Και εκτός από το διάβασμα, έκανα και τις βόλτες μου».