(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Εκδήλωση ενημέρωσης και διαλόγου του ΚΕΘΕΑ – Παρουσία Πελετίδη

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε χθες το απόγευμα στην εκδήλωση ενημέρωσης και διαλόγου του ΚΕΘΕΑ, για το θέμα της εξάρτησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και σύνθημα «Στάσου πλάι μου».
Το «παρών» έδωσαν τα μέλη και οι εργαζόμενοι των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, οι σύλλογοι οικογένειας και οι εθελοντές του, με δράσεις ενημέρωσης, τέχνης, αθλητισμού και επιστημονικού διαλόγου.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι χαρά μας που είμαστε απόψε μαζί, για ένα θέμα που είναι από τα σημαντικότερα της πόλης μας. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή, είχαμε πει ότι όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανέργους, δεν έχει φτώχια, δεν έχει παιδιά στην εξάρτηση, ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μια οικογένεια. Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, αν δίνουμε τη μάχη μας ενωμένοι.
Ο λαός και η νεολαία της πόλης μας βρίσκονται μπροστά στην επικίνδυνη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που συνεχίζοντας στα βήματα των προηγούμενων, αθωώνει την κάνναβη ως ναρκωτικό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς η χρήση της, να μειώνεται διαρκώς η ηλικία πρώτης επαφής ειδικά των μαθητών με την κάνναβη, να αυξάνεται η εξάρτηση νέων ανθρώπων. Η πολιτική τους ανοίγει πλέρια το δρόμο συμφιλίωσης με τη ναρκωκουλτούρα.
Ως Δήμος, με τη συνεργασία της Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, της Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και το ΕΣΥΝ-Παράρτημα Πάτρας, υλοποιούμε για δεύτερη χρονιά πρόγραμμα πρωτογενούς πρόληψης από τις εξαρτήσεις στα σχολεία της περιοχής μας. Διεκδικούμε μαζί με 43 ακόμη φορείς της πόλης μας, τη δημιουργία Κλειστού Θεραπευτικού Προγράμματος του ΚΕΘΕΑ στην πόλη της Πάτρας, καθώς και τη λειτουργία Πολυδύναμου Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ. Σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ θα συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις μας, μέχρι να γίνουν πραγματικότητα.

Εμείς, εκείνο για το οποίο πρέπει να δεσμευτούμε σήμερα, είναι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση όλων εκείνων για τα οποία έχουμε δεσμευτεί και καλούμε τον πατραϊκό λαό και τη νεολαία να παλεύουν με καθαρό μυαλό και να διεκδικούν όλα εκείνα, που δικαιούνται στη ζωή τους, μια νέα κοινωνία, απαλλαγμένη από όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις».
Η εκδήλωση περιελάμβανε χορούς από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς – Τερψιθέας τοξοβολία με το Αθλητικό Όμιλο Πατρών Ερμής, και για παρατήρηση άστρων από τα τηλεσκόπια της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας Ωρίων.