ΑΧΑΪΑ: Μικρή κάμψη η κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο Αράξου – Οι Γερμανοί…ξαναέρχονται μαζί με Ρώσους και Γάλλους

Με μικρή κάμψη σε σχέση με το 2018, ξεκίνησε φέτος η κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο Αράξου. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για το α’ εξάμηνο του 2019 (έως 20/6), προς το αεροδρόμιο της Αχαϊας είχαν γίνει 314 πτήσεις, έναντι 325 το ίδιο διάστημα του 2018.
Η επιβατική κίνηση πλησίασε τα περσινά επίπεδα, καθώς, μέχρι τις 20 Ιουνίου έχουν αφιχθεί 20.010 άτομα και έχουν αναχωρήσει 14.651 επιβάτες, ενώ το ίδιο διάστημα του 2018, είχαν αφιχθεί 20.406 άτομα και είχαν αναχωρήσει 14.711.
Όπως σημείωσε  ο αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας, αν το αεροδρόμιο διατηρήσει φέτος την ίδια επιβατική κίνηση με το 2018, θα είναι επιτυχία, καθώς ο ελληνικός τουρισμός παρουσιάζει σημάδια κάμψης.
Αρκετά αεροσκάφη από σημαντικές αγορές, όπως η Γερμανία δεν έρχονται πλέον γεμάτα με τουρίστες, καθώς η αγορά της Τουρκίας αρχίζει να επανακάμπτει μετά από χρόνια υποχώρησης και αυτό, θα έχει εμφανείς συνέπειες και στον εγχώριο τουρισμό.
Το θετικό, κατά τον κ. Γκουβίτσα είναι ότι από φέτος, στο αεροδρόμιο Αράξου προσγειώνονται και αεροσκάφη της Ellinair που ανήκει στον όμιλο Μουζενίδη, ο οποίος διακινεί Ρώσους τουρίστες.
Βέβαια, από την περιοχή αποχώρησε η Ιταλική αεροπορική εταιρεία Albastar, η οποία μετακινήθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ διακόπηκαν και οι πτήσεις προς την Κύπρο.
Το θετικό είναι ότι και φέτος, συνεχίζονται οι πτήσεις της γερμανικής Tui η οποία έχει φέρει μέχρι σήμερα 6134 τουρίστες στον Άραξο. Δεύτερη σε αριθμό επισκεπτών, είναι η Γαλλία με 3192 τουρίστες μέχρι σήμερα και ακολουθεί η αγορά της Ρωσίας με 2435 τουρίστες.
Να σημειωθεί ότι, το καλοκαίρι του 2018 το αεροδρόμιο του Αράξου έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας των τελευταίων χρόνων, με το σύνολο των αφίξεων και των αναχωρήσεων να αγγίζει τους 187.000.