Το ζητούμενο για τη Ν.Δ. είναι η ισχυρή εντολή

Καθόλου τυχαίος ο τίτλος «Ισχυρή Ανάπτυξη – Αυτοδύναμη Ελλάδα» που δόθηκε στο κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ και μας παρουσίασε ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την περασμένη Παρασκευή.

Η ισχυρή ανάπτυξη αποτελεί το ασφαλές τρένο που θα μας οδηγήσει στην αυτοδύναμη Ελλάδα. Οποιαδήποτε άλλη αμαξοστοιχία κι αν επιλέξουμε είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθούμε σε νέο εκτροχιασμό.

Για να μπορέσει να υλοποιηθεί όμως το παραπάνω σχέδιο, δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε. Όπως επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κάλπη των εθνικών εκλογών είναι άδεια και πρέπει να γεμίσει από την αρχή με πολλά γαλάζια ψηφοδέλτια. Το ζητούμενο για τη Ν.Δ. είναι η ισχυρή εντολή. Μόνον η ισχυρή εντολή θα μπορέσει να επιτρέψει την υλοποίηση αυτού του κυβερνητικού προγράμματος.

Μόνον αυτή η ισχυρή εντολή θα μπορέσει να πολλαπλασιάσει τις νέες θέσεις εργασίας και να μειώσει μέχρι το τέλος του 2023 τους ανέργους λίγο παραπάνω από τους 560.000, όπως ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Αυτή η ισχυρή εντολή θα μπορέσει να μειώσει τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή από το 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ και να καταργήσει σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου και να μειώσει τις εισφορές κύριας σύνταξης εντός της τετραετίας. Να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ 30% εντός διετίας για όλους.

Αυτή η ισχυρή εντολή θα μπορέσει να στηρίξει την οικογένεια και να αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα. Να δώσει επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται από 1.1.2020, να αυξήσει το όριο του αφορολόγητου για κάθε παιδί.

Αυτή η ισχυρή εντολή θα εξασφαλίσει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους. Το κυβερνητικό σχέδιο της Ν.Δ. προβλέπει η έναρξη του προληπτικού ελέγχου να γίνει από τον καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου. Θα επεκταθεί η διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες, θα καθιερωθούν ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και θα γίνεται κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες χρονιών παθήσεων.

Αυτή η ισχυρή εντολή θα μας οδηγήσει σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα συνδεδεμένο με την οικονομία και την κοινωνία. Στη δημιουργία ενός δημόσιου πρότυπου σχολείου σε κάθε περιφερειακή ενότητα, στην καθιέρωση του επαγγελματικού προσανατολισμού από το Γυμνάσιο, στην ίδρυση Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων, σε νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο του υπουργείου.

Και το σημαντικότερο όλων αυτών είναι ότι θα μπορούμε πλέον στη χώρα μας να μιλάμε για αντικειμενική και ουσιαστική αξιολόγηση όλων, ώστε να επιβραβεύονται οι καλύτεροι. Ο άριστος θα έχει πλέον θέση και λόγο στη χώρα μας.

Δεν ζητάμε από κανέναν να στραφεί στη Ν.Δ.. Αυτό που ζητάμε είναι να καταλάβει ότι η ψήφος στη Ν.Δ. είναι η ψήφος που θα βγάλει τη χώρα μας στο φως.

*Η Ασπασία Ρηγοπούλου είναι Ιατρός – Ακτινολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και Υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας