ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώθηκε το εξάμηνο κατάρτισης του ΔΙΕΚ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την προηγούμενη εβδομάδα οι τελικές εξετάσεις στην πρακτική άσκηση των καταρτιζομένων του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Πάτρας στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΚ-ΚΕΤΧ), σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση του τρέχοντος εξαμήνου κατάρτισης.
Οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Πάτρας ανήκαν σε δύο τμήματα: Τεχνικοί Μηχανοτρονικής και Τεχνικοί Μηχανικοί Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικοί Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, εκ των οποίων οι πρώτοι τελείωσαν τις σπουδές τους (Δ’ Εξάμηνο) και οι δεύτεροι ολοκλήρωσαν το Β’ Εξάμηνο (βλ. συνημμένες φωτογραφίες).
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας θέλουν να συγχαρούν όλους τους συμμετέχοντες στην καινοτόμα και πρωτότυπη δράση των δύο συναρμόδιων Υπουργείων Άμυνας και Παιδείας, που υλοποιείται με τη συνεργασία του Δ.Ι.Ε.Κ. Πάτρας με το Κ.Ε.Κ.-Κ.Ε.ΤΧ., στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του δεύτερου. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα αποτέλεσε πρόταση του Συλλόγου μας το 2016 προς την τότε αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, σημερινή αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών και βουλευτή Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, με σκοπό την προσφορά υπηρεσιών από το ΚΕΤΧ προς τη νεολαία της περιοχής μας, την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού και των εργαστηρίων του ΚΕΚ-ΚΕΤΧ και την ενίσχυση του ΔΙΕΚ Πάτρας και η οποία πραγματοποείται στα πλαίσια μνημονίου συνεργασίας των δύο υπουργείων, με την τελευταία ανανέωσή του να είναι τετραετούς διάρκειας μέχρι το 2021.
Είμαστε βέβαιοι ότι και μετά το 2021 το επιτυχημένο πρόγραμμα συνεργασίας των δύο φορέων θα συνεχιστεί και μάλιστα θα επεκταθεί σύντομα σε επιπλέον ειδικότητες καταρτιζομένων, που μπορούν να υποστηριχτούν από τις εργαστηριακές δυνατότητες του ΚΕΚ-ΚΕΤΧ, προς όφελος όλων.