Ρόδος: Νεαρές τα «έτσουζαν» με ποτά που έκλεβαν από μαγαζιά

Γερό αλλά και… ανέξοδο τσιμπούσι σχεδίαζαν να κάνουν δυο νεαρές Ελληνίδες, οι οποίες επισκέφθηκαν διαδοχικά δυο σούπερ μάρκετ στη Ρόδο παριστάνοντας τις πελάτισσες και κατάφεραν να κλέψουν τα οινοπνευματώδη ποτά της αρεσκείας τους!

Οι δυο λάτρεις του αλκοόλ ηλικίας 24 και 22 χρόνων άρπαξαν συνολικά επτά φιάλες οινοπνευματωδών ποτών από τα δυο καταστήματα. Ωστόσο, προδόθηκαν από τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας και συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα από αστυνομικούς της Ασφάλειας, που κατέσχεσαν τα κλεμμένα ποτά και τις οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου κατηγορούμενες για κλοπή από κοινού.

Παρίστανε τον ζητιάνο και έμπαινε στα μπαρ και τις καφετέριες της Πάτρας, ζητώντας τάχα οικονομική βοήθεια, ένας 38χρονος Έλληνας. Όμως, ενώ συνομιλούσε με έναν θαμώνα, άρπαξε το κινητό του και τράπηκε σε φυγή. Το θύμα ενημέρωσε αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που ξεκίνησαν έρευνα και ο δράστης συνελήφθη μέσα σε λίγα λεπτά. Στην Ασφάλεια όπου προσήχθη, ερευνάται αν έχει διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές.

Ένας 17χρονος Έλληνας ήταν ο δράστης της κλοπής ενός κινητού από το εσωτερικό ενός ανασφάλιστου σταθμευμένου αυτοκινήτου στην Άρτα, το βράδυ της Παρασκευής. Η κλοπή εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια και σε βάρος του νεαρού σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. Σε αυτήν, περιλαμβάνεται και η 46χρονη μητέρα του που κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.