ΠΑΤΡΑ: Το ΚΚΕ στο δρόμο προς τις κάλπες – «Δεν θα έχει καμιά σημασία τι χρώμα στο χάρτη των αποτελεσμάτων θα έχει ο νομός»

Κάλεσμα συμμετοχής του λαού της Αχαΐας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου στον πεζόδρομο της οδού Αγίου Νικολάου στην Πάτρα (9μμ), με ομιλητή το Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, απεύθυνε η ΤΕ του νομού, με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα. Το άνοιγμα έκανε η Γραμματέας της ΤΕ, Αγγελική Τσώλου, ενώ μίλησαν το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, Νίκος Καραθανασόπουλος και το μέλος της ΕΠ και Δήμαρχος Πατρεών, Κώστας Πελετίδης.
Στο συμφέρον που έχουν τα λαϊκά στρώματα και στην Αχαΐα να στηρίξουν το ΚΚΕ στις εκλογές στις 7 Ιούλη, αναφέρθηκε η Αγγελική Τσώλου, καλώντας όλους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της Πέμπτης.
Αναφορά στις ιδιαίτερες εξελίξεις που υπάρχουν στο νομό, μπροστά και στην κάλπη, έκανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
«Το βράδυ των εκλογών δεν θα έχει καμιά σημασία τι χρώμα στο χάρτη των αποτελεσμάτων θα έχει ο νομός, για το αν θα είναι ροζ όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπλε όπως θέλει η ΝΔ ή να γυρίζει στο ”παραδοσιακό” όπως θέλει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Σημασία θα έχει αν θα συνεχιστεί, αν θα βαθύνει η πολιτική, ταξική χειραφέτηση των λαϊκών στρωμάτων, που στήριξαν πρόσφατα την δημοτική αρχή της Πάτρας με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.
Γι’ αυτό και ο συνωστισμός των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου, ως υποψηφίων στην Αχαΐα. Αυτός είναι ο φόβος τους, μην τους ξεφυτρώσει και «τρίτο φασούλι» στην Πάτρα. Δηλαδή, μετά το Δήμο Πατρέων και το εργατικό κέντρο Πάτρας, ένα ισχυρό ΚΚΕ σε όλο το νομό.
Από τη μία πλευρά προσπαθούν να θωρακίσουν το σύστημα και να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και από την άλλη ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι η Αχαΐα αποτελεί σταυροδρόμι των ενεργειακών και εμπορικών δρόμων, αποτελεί περιοχή όπου συγκρούονται τα οικονομικά συμφέροντα Κίνας – Αμερικής, γι’ αυτό και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του πρέσβη των ΗΠΑ κ Πάιατ για την προώθηση των αμερικάνικων επενδύσεων στην περιοχή, κύρια στον τομέα της ενέργειας, για την ιδιωτικοποίηση λιμανιού της Πάτρας, του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή, όπως της βάσης του Αράξου.
Αυτός είναι ο πόνος τους και όχι οι απολυμένοι εργαζόμενοι στην Frigoglass, τα προβλήματα που ζει ο λαϊκός παράγοντας στο νομό».
Από την πλευρά του ο Κώστας Πελετίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες ιδιαίτερα στην Πάτρα, που έχουν να κάνουν ιδιαίτερα με την ανεργία, τα κομμένα ρεύματα από λαϊκά σπίτια, την αδυναμία να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες όπως παιδείας, υγείας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Ο λαός έχει ως «όπλο» και την ψήφο του. Να την αξιοποιήσει σωστά στις 7 Ιούλη. Να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ που θα είναι η δύναμή του την επόμενη μέρα των εκλογών και το οποίο έχει συμφέρον να ισχυροποιήσει. Να μην την σκορπίσει στα κόμματα που έως σήμερα τα γνώρισαν και τον έχουν φτάσει σ’ αυτό το άσχημο σημείο».