ΠΑΤΡΑ: Χιλιάδες μαθητές σε ψυχαγωγικές και παιδαγωγικές δράσεις στο Εκπαιδευτικό Πάρκο του Δήμου

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων που λειτουργεί στο χώρο της Πλαζ, υλοποίησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, προγράμματα αγωγής υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αθλητισμού τα οποία απευθύνονται σε όλη την σχολική κοινότητα καθώς επίσης σε φορείς και σε συλλόγους ευπαθών ομάδων του Δήμου Πατρέων.
Ειδικά, την σχολική χρονιά 2018-2019 υποδέχτηκε 10.140 μαθητές και μαθήτριες σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας παρέχοντας τους οργανωμένες δράσεις ψυχαγωγικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα.
Δραστηριότητες όπως το θέατρο, η ζωγραφική, η γλυπτική, ο χορός, η μουσική και ο αθλητισμός έδωσαν στους μαθητές την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους δημιουργικά.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ενημερώνοντας τους μαθητές για θέματα όπως η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, η φιλοζωία, η καλλιέργεια και η φροντίδα κήπου καλλιεργώντας έτσι το μερίδιο της κοινωνικής τους ευθύνης απέναντι στον πλανήτη μας. Επίσης, τα προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης από εξαρτήσεις, διαχείρισης συναισθημάτων, αυτοεκτίμησης, πρώτων βοηθειών και υγιεινής διατροφής είχαν μεγάλη συμμετοχή.
Το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Αθλητισμού και του Πάρκου ευχαριστούν τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας για τη συνεργασία και τους εύχεται καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση την νέα σχολική περίοδο.