(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ο πρ. πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» – «Εγκατάλειψη από την κυβέρνηση»

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους εκπροσώπους του επιστημονικού προσωπικού και των εργαζομένων, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και για τα προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης και αναφέρθηκε στην ανάγκη μεγάλων αλλαγών που θα καταστήσουν το σύστημα υγείας και πάλι αξιόπιστο και αποτελεσματικό.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε υπηρεσίες του νοσοκομείου προκειμένου να συνομιλήσει με εργαζόμενους και ασθενείς.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Με το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, με συνδέουν πολλά από το παρελθόν. Η εγκατάλειψη από την προηγούμενη κυβέρνηση μετά τα πλήγματα που δέχτηκε από τον σεισμό, ήταν για την κυβέρνησή μας το 2009, μια μεγάλη πρόκληση, αλλά και μια ευθύνη απέναντι, όχι μόνο στους Αχαιούς αλλά και στους συμπολίτες μας όλης της νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Και τα καραφέραμε. Σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν πολλά και χρειάζονταν λίγα ακόμη για να ξαναλειτουργήσει. Δυστυχώς και οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν δεν έπραξαν γρήγορα όσα θα έπρεπε. Με τη μεγάλη βοήθεια και της Περιφέρειας, οι πολίτες μπορούσαν πάλι να καταφύγουν εδώ για τα προβλήματα της υγείας τους.
Σήμερα, το Νοσοκομείο, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στην υγεία και ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια υγεία σε ολόκληρη τη χώρα.
Η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση αντιμετωπίζονται χάρις στην αυτοθυσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των άλλων εργαζομένων.
Είναι σημαντική η βοήθεια που προσφέρεται στους έχοντες ανάγκη για περίθαλψη, αλλά δεν είναι αυτή που θέλουμε, ακόμη και σε περίοδο κρίσης.
Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, στερεί από τη μονάδα χρήσιμους χώρους για πολλές υπηρεσίες, αλλά και πολλές νέες νοσηλευτικές κλίνες.
Σε κάθε περίπτωση, είναι παντού φανερή η ανάγκη επανασχεδιασμού του συστήματος υγείας και του χαρακτήρα του.
Το Κίνημα Αλλαγής, ακριβώς για αυτόν τον λόγο, έχει από πέρυσι επεξεργαστεί και ανακοινώσει μια σειρά δέκα μεγάλων παρεμβάσεων που απαιτούνται για να ξανανιώσουν και πάλι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ασφαλείς, όσον αφορά την υγεία τους.
Δεν είναι μόνον οι αξιοπρεπείς υπηρεσίες στα νοσοκομεία που χρειάζονται, είναι και η πρόληψη, που μας δίνει τη δυνατότητα και να απολαμβάνουμε μια καλύτερη ζωή και να ξοδεύουμε λιγότερα για ποιοτικότερες υπηρεσίες.
Η Παράταξή μας, δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είμαστε υπερήφανοι που μπορέσαμε να κάνουμε τους συμπολίτες μας να αισθανθούν ασφάλεια και αξιοπρέπεια.
Γνωρίζουμε και μπορούμε να το ξανακάνουμε.»